SPLITSKI HNK:

Zbog smrti pomoraca otkazana predstava 'Priče s trajekta'

13.08.2024 u 12:08

Bionic
Reading

Predstave 'Priče s trajekta' koje igraju u sklopu 60. Splitskog ljeta na vezu 25 trajektne luke odgođene su do jeseni zbog tragedije u Malom Lošinju gdje su smrtno stradala tri pomorca, a jedan je teško ozlijeđen, priopćeno je iz splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK)

U kazalištu ističu kako su potreseni nezapamćenom tragedijom u kojoj su živote izgubila tri pomorca, te izražavaju iskrenu sućut obiteljima i prijateljima stradalih, svim pomorcima i zaposlenicima Jadrolinije.

'Smatramo da u ovim danima tuge nije primjereno izvoditi kazališnu predstavu dramatiziranih uspomena putnika trajekata Jadrolinije, pa izvedbe predstave Priče s trajekta 70. Splitskog ljeta nećemo igrati u najavljenim terminima 12., 13. i 14. kolovoza. Predstavu planiramo igrati na jesen, a o terminima izvedbi pravovremeno ćemo obavijestiti javnost', kažu u HNK.

Povrat novca ili zamjena kupljenih ulaznica za neku drugu izvedbu Splitskog ljeta može se izvršiti na blagajni Kazališta, a za sve ulaznice kupljene online povrat novca će se izvršiti automatski, poručuju iz kazališta.