Ova ukusna kremasta torta zadovoljit će i najizbirljivija nepca, a posebno ljubitelje kokosa. Samo jedan zalogaj dovoljan je da se zamislimo na pješčanoj plaži okruženi palmama. Priprema ove torte vrlo je jednostavna, a možete je pripremiti i kao kolač. Dok se biskvit peče, bacite se u pripremu kreme i Raffaello torta bit će gotova za svega 40 minuta
Sastojci za biskvit
- 6 bjelanjaka
- 200 g šećera
- 150 g kokosa
- 100 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Priprema
1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer i dobro izmješajte.
2. Zatim dodajte kokos i brašno pomiješano s pecilnim praškom.
3. Izliti u nauljeni kalup za tortu (24/26 cm). Možete koristiti i kalup za kolače (24×30 cm). Peći na 170°C oko 35 min. Biskvit mora ostati bijel.
Sastojci za kremu
- 6 žutanjaka
- 2 žlice šećera (ja sam stavila 10 dkg šećera)
- 2 vanilin šećera
- 5 žlica brašna (ili gustin)
- 5 dl mlijeka
- 200 g maslaca
- za posipanje 50 g kokosa
Priprema
1. Dobro izmiksati žutanjke, šećer i vanilin šećer s brašnom i nekoliko žlica hladnog mlijeka, te sve skupa uliti u vrelo mlijeko. Kad se masa zgusne, pustiti da se dobro ohladi.
2. Ohlađenoj masi dodati izrađeni maslac.
3. Na ohlađeni biskvit staviti kremu i posuti s 50 g kokosa. Po želji ukrasiti Raffaello okruglicama.