BRZO I JEDNOSTAVNO

Ovu slasnu tortu od sira koja se priprema bez pečenja mogu brzo i lako napraviti i najveći početnici

08.06.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Doista su rijetki oni koji ne vole ukusne delicije od sira, a ova prefina torta koja se jednostavno priprema savršena je ljetna poslastica jer se ne peče

Što se tiče odabira sira, važno je da je kremast, a torta je osvježavajuća i kao stvorena je za ljetne mjesece, kad nismo baš spremni preznojavati se u kuhinji dok radi pećnica.

Ako želite dobiti lakšu podlogu, umjesto u mikseru, kekse usitnite u mužaru ili ih tucite drvenim valjkom. Rezultat će biti prozračna podloga koja se ne lijepi, savjetuje Zara Home.

Što je potrebno:

  • 180 g digestive zobenih keksa
  • 80 g maslaca
  • 250 g mascarponea
  • 250 g posnog ili svježeg sira
  • 350 g kremastog sira (npr. namaz Philadelphia)
  • 150 g kristalnog šećera
  • naribana korica jednog limuna
  • sok jedne limete
  • 3 lista želatine
  • 2 žlice toplog slatkog vrhnja ili mlijeka
  • mango
  • žličica šećera
  • marakuja
  • 4 žlice kreme dulce de leche ili džema od šumskog voća kao prilog

Kako se priprema:

Otopite maslac i dodajte isjeckane kekse. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. U kalup (ne treba biti odvojiv) stavite kekse i žlicom pritišćite smjesu dok ne dobijete kompaktnu i homogenu smjesu. Ostavite u hladnjaku. Namočite listove želatine u vrlo hladnoj vodi. Izmiksajte tri vrste sira i kristalni šećer. Kada dobijete homogenu smjesu, dodajte koricu limuna i sok limete.

U čaši otopite namočenu želatinu i ulijte u dvije žlice zagrijanog vrhnja ili mlijeka. Pomiješajte s tri žlice mješavine sira i miješajte. Potom stavite mješavinu u kalup na podlogu od keksa. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati da se ohladi. Nakon toga izvadite tortu iz hladnjaka, zagrijte kremu dulce de leche i polijte po vrhu. Poslužite s mangom isjeckanim na komadiće, pomiješanim s pulpom marakuje i žličicom šećera ili drugom džemom po želji.