Doista su rijetki oni koji ne vole ukusne delicije od sira, a ova prefina torta koja se jednostavno priprema savršena je ljetna poslastica jer se ne peče
Što se tiče odabira sira, važno je da je kremast, a torta je osvježavajuća i kao stvorena je za ljetne mjesece, kad nismo baš spremni preznojavati se u kuhinji dok radi pećnica.
Ako želite dobiti lakšu podlogu, umjesto u mikseru, kekse usitnite u mužaru ili ih tucite drvenim valjkom. Rezultat će biti prozračna podloga koja se ne lijepi, savjetuje Zara Home.
Što je potrebno:
- 180 g digestive zobenih keksa
- 80 g maslaca
- 250 g mascarponea
- 250 g posnog ili svježeg sira
- 350 g kremastog sira (npr. namaz Philadelphia)
- 150 g kristalnog šećera
- naribana korica jednog limuna
- sok jedne limete
- 3 lista želatine
- 2 žlice toplog slatkog vrhnja ili mlijeka
- mango
- žličica šećera
- marakuja
- 4 žlice kreme dulce de leche ili džema od šumskog voća kao prilog
Kako se priprema:
Otopite maslac i dodajte isjeckane kekse. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. U kalup (ne treba biti odvojiv) stavite kekse i žlicom pritišćite smjesu dok ne dobijete kompaktnu i homogenu smjesu. Ostavite u hladnjaku. Namočite listove želatine u vrlo hladnoj vodi. Izmiksajte tri vrste sira i kristalni šećer. Kada dobijete homogenu smjesu, dodajte koricu limuna i sok limete.
U čaši otopite namočenu želatinu i ulijte u dvije žlice zagrijanog vrhnja ili mlijeka. Pomiješajte s tri žlice mješavine sira i miješajte. Potom stavite mješavinu u kalup na podlogu od keksa. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati da se ohladi. Nakon toga izvadite tortu iz hladnjaka, zagrijte kremu dulce de leche i polijte po vrhu. Poslužite s mangom isjeckanim na komadiće, pomiješanim s pulpom marakuje i žličicom šećera ili drugom džemom po želji.