CINNAMON ROLL CREPES

Ako volite mirisne rolice sa cimetom ovaj jednostavni recept će vas oduševiti

26.10.2024 u 12:23

Bionic
Reading

Meke i ukusne rolice sa cimetom za mnoge su jedna od najomiljenijih slastica, osobito u jesenske i zimske dane, a ako i vi spadate u ljubitelje cimeta, donosimo vam desert za najukusnije palačinke ikad

U Švedskoj su poznate kao 'Kanelbullar', a u SAD-u kao 'cinnamon rolls' no bez obzira kako ih nazivali, ne možemo se zasititi ovih mirisnih, mekih i ukusnih peciva koja se pripremaju s kvascem. No, kada nemate kvasca ili kada vam se ne da dugo boraviti u kuhinji, posegnite za ovim receptom i nećete požaliti.

Riječ je o palačinkama koje se pune smjesom u kojoj cimet ima glavnu ulogu, a zahvaljujući kojem će zamirisati cijela vaša kuća.

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Sastojci:

  • 4 jaja sobne temperature
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 300 g glatkog brašna
  • žlica šećera
  • 600 ml mlijeka sobne temperature
  • 100 ml vode ili minieralne vode
  • 2 žličice vanilije
  • 120 g krem sira
  • 240 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • 4 žlice maslaca
  • 2/3 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 žličice vanilije
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Jaja pjenasto umutite pa dodajte brašno, sol, šećer, otopljeni maslac, vaniliju, mlijeko i vodu. Kada se smjesa dobro poveže, pustite da odstoji barem sat vremena u hladnjaku, a potom izvadite i ispecite palačinke.

Što je rjeđa smjesa, to će vam palačinke biti tanje, pa se poigrajte po želji.

U drugoj zdjeli izmješajte krem sir sa vrhnjem za šlag i šećerom u prahu. Maslac i smeđi šećer otopite, umiješajte vaniliju i cimet i maknite s vatre.

Svaku palačinku namažite s nadjevom, čvrsto je zarolajte i potom po njoj stavite umak od cimeta. Ponovite s preostalim palačinkama i dobar tek!