Meke i ukusne rolice sa cimetom za mnoge su jedna od najomiljenijih slastica, osobito u jesenske i zimske dane, a ako i vi spadate u ljubitelje cimeta, donosimo vam desert za najukusnije palačinke ikad
U Švedskoj su poznate kao 'Kanelbullar', a u SAD-u kao 'cinnamon rolls' no bez obzira kako ih nazivali, ne možemo se zasititi ovih mirisnih, mekih i ukusnih peciva koja se pripremaju s kvascem. No, kada nemate kvasca ili kada vam se ne da dugo boraviti u kuhinji, posegnite za ovim receptom i nećete požaliti.
Riječ je o palačinkama koje se pune smjesom u kojoj cimet ima glavnu ulogu, a zahvaljujući kojem će zamirisati cijela vaša kuća.
Sastojci:
- 4 jaja sobne temperature
- 40 g otopljenog maslaca
- 1/2 žličice soli
- 300 g glatkog brašna
- žlica šećera
- 600 ml mlijeka sobne temperature
- 100 ml vode ili minieralne vode
- 2 žličice vanilije
- 120 g krem sira
- 240 ml vrhnja za šlag
- 1/2 šalice šećera u prahu
- 4 žlice maslaca
- 2/3 šalice smeđeg šećera
- 1/2 žličice vanilije
- 1 žličica cimeta
Priprema:
Jaja pjenasto umutite pa dodajte brašno, sol, šećer, otopljeni maslac, vaniliju, mlijeko i vodu. Kada se smjesa dobro poveže, pustite da odstoji barem sat vremena u hladnjaku, a potom izvadite i ispecite palačinke.
Što je rjeđa smjesa, to će vam palačinke biti tanje, pa se poigrajte po želji.
U drugoj zdjeli izmješajte krem sir sa vrhnjem za šlag i šećerom u prahu. Maslac i smeđi šećer otopite, umiješajte vaniliju i cimet i maknite s vatre.
Svaku palačinku namažite s nadjevom, čvrsto je zarolajte i potom po njoj stavite umak od cimeta. Ponovite s preostalim palačinkama i dobar tek!