prekrasna torta

Vizualno atraktivna i prefina: Ova torta od sira sve će oduševiti

24.10.2024 u 15:44

Bionic
Reading

Jesen je vrijeme kada uživamo u toplim, začinjenim okusima koji nas podsjećaju na ugodnu atmosferu dom. Jedan od njih je definitivno cimet, a u kombinaciji s krem sirom oduševit će sva nepca

Ako volite jednostavne recepte s bogatim okusima, ovaj cheesecake će vas osvojiti. Osim što je ukusan, lako ga je pripremiti i zasigurno će zadovoljiti sve sladokusce, ali i ljubitelje cimeta.

Cheesecake s cimetom savršen je izbor za obiteljska okupljanja ili ugodne večeri uz šalicu čaja. Hrskava podloga od keksa, bogati nadjev od krem sira i cimeta čine ovaj kolač neodoljivim.

Zagorska juha Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

U ovom receptu spojili su se ti prepoznatljivi okusi te kremoznost cheesecakea, a desert je na TikTok-u podijelila njemačko-albanska kuharica.

Sastojci za kremu od sira i cimeta

  • 600 grama Philadelphije
  • 500 grama nemasnog sira
  • 1 šalica vrhnja
  • 3 jaja
  • 70 grama kukuruznog škroba
  • 80 grama šećera u prahu
  • 30 ml ulja za kuhanje
  • 1 žličica cimeta
  • 2 paketića vanilin šećera

Sastojci za podlogu i crumble

  • 320 grama brašna
  • 250 grama maslaca
  • 100 grama smeđeg šećera
  • žličica cimeta

Priprema

  1. Prvo se bacite na pripremu crumblea od cimeta! Sve sastojke sjedinite i oblikujte kuglu koju ćete zatim podijeliti u omjeru 30:70.
  2. Veći dio kugle rasporedite kao podlogu u kalup za tortu, dobro utisnite te izbodite vilicom kako bi se bolje spekao. Podlogu za tortu pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.
  3. Dok se podloga peče, umiješajte sastojke za kremu od sira. Kada se podloga speče, pričekajte da se ohladi 10-ak minuta, a zatim na ohlađenu podlogu ravnomjerno rasporedite kremu.
  4. Ostatak kugle od brašna, maslaca, smeđeg šećera i cimeta istrgajte na mrvice te ravnomjerno prospite po vrhu torte kako bi se tijekom pečenja oblikovala forma crumblea.
  5. Cheesecake se peče još 50-60 minuta na 180 stupnjeva.
  6. Nakon pečenja ostavite kolač od sira da se hladi 10 minuta s isključenim vratima pećnice jer bi inače mogao popucati.