Jesen je vrijeme kada uživamo u toplim, začinjenim okusima koji nas podsjećaju na ugodnu atmosferu dom. Jedan od njih je definitivno cimet, a u kombinaciji s krem sirom oduševit će sva nepca
Ako volite jednostavne recepte s bogatim okusima, ovaj cheesecake će vas osvojiti. Osim što je ukusan, lako ga je pripremiti i zasigurno će zadovoljiti sve sladokusce, ali i ljubitelje cimeta.
Cheesecake s cimetom savršen je izbor za obiteljska okupljanja ili ugodne večeri uz šalicu čaja. Hrskava podloga od keksa, bogati nadjev od krem sira i cimeta čine ovaj kolač neodoljivim.
U ovom receptu spojili su se ti prepoznatljivi okusi te kremoznost cheesecakea, a desert je na TikTok-u podijelila njemačko-albanska kuharica.
Sastojci za kremu od sira i cimeta
- 600 grama Philadelphije
- 500 grama nemasnog sira
- 1 šalica vrhnja
- 3 jaja
- 70 grama kukuruznog škroba
- 80 grama šećera u prahu
- 30 ml ulja za kuhanje
- 1 žličica cimeta
- 2 paketića vanilin šećera
Sastojci za podlogu i crumble
- 320 grama brašna
- 250 grama maslaca
- 100 grama smeđeg šećera
- žličica cimeta
Priprema
- Prvo se bacite na pripremu crumblea od cimeta! Sve sastojke sjedinite i oblikujte kuglu koju ćete zatim podijeliti u omjeru 30:70.
- Veći dio kugle rasporedite kao podlogu u kalup za tortu, dobro utisnite te izbodite vilicom kako bi se bolje spekao. Podlogu za tortu pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.
- Dok se podloga peče, umiješajte sastojke za kremu od sira. Kada se podloga speče, pričekajte da se ohladi 10-ak minuta, a zatim na ohlađenu podlogu ravnomjerno rasporedite kremu.
- Ostatak kugle od brašna, maslaca, smeđeg šećera i cimeta istrgajte na mrvice te ravnomjerno prospite po vrhu torte kako bi se tijekom pečenja oblikovala forma crumblea.
- Cheesecake se peče još 50-60 minuta na 180 stupnjeva.
- Nakon pečenja ostavite kolač od sira da se hladi 10 minuta s isključenim vratima pećnice jer bi inače mogao popucati.