Često čujemo od prijatelja kako im se ne da pripremati torte koje zahtijevaju sate pripreme. Potpuno ih razumijemo. Pogotovo kada uzmemo u obzir da postoji pregršt slastica koje je moguće pripremiti u svega pola sata ili brže. Jedan takav brzinski recept danas smo odlučili podijeliti s vama. Riječ je o koliko-toliko zdravoj torti od čokolade i šumskog voća koja se ne peče i neće vam oduzeti previše vremena
Sastojci
- 100 g piškota
- 300 ml mlijeka
- 600 g zaleđenog šumskog voća
- 100 g šećera u prahu
- 50 g kukuruznog škroba
- 100 ml vode
- 800 ml mlijeka
- 125 g šećera
- 160 g Pudinga s okusom vanilije u prahu
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 ml vrućeg slatkog vrhnja
Priprema
1. U zdjelicu prelijte toplo mlijeko pa svaki piškot namočite u njega i poredajte na dno pleha. Ponovite postupak dok ne prekrijete dno u potpunosti. Za kalup veličine 23 cm bit će vam potrebno cca. 14 piškota.
2. Na vatri otopite zaleđeno šumsko voće i šećer u prahu. Kad provrije, dodajte mješavinu kukuruznog škroba i vode pa kuhajte miješajući još nekoliko minuta dok se ne zgusne.
3. Voćnu smjesu prelijte preko piškota pa kolač stavite u hladnjak na pola sata.
4. U loncu zakuhajte mlijeko pa dodajte šećer i puding u prahu. Miješajte na vatri pjenjačom dok puding ne bude gotov.
5. U posebnoj posudi izmiksajte maslac, dodajte puding i sve dobro sjedinite mikserom. Kremu prelijte preko ohlađenog kolača i vratite u hladnjak na pola sata.
6. U vruće slatko vrhnje dodajte komadiće crne čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Glazuru prelijte preko torte i dobro ohladite prije posluživanja (minimalno jedan sat). Tortu po želji ukrasite šumskim voćem.
U slast!