Vjerojatno ne postoji 'američkiji' recept od ovoga i nema američke domaćice koja se bar jednom nije okušala u spremanju ovih iznimno jednostavnih, a opet tako dobrih slatkih zalogaja prošaranih neodoljivom čokoladom
Potrebni sastojci:
600 g brašna
1 jaje
60 ml mlijeka
1 aroma vanilije
400 g maslaca
200 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 vrećica praška za pecivo
150 g čokoladnih kapljica
Priprema:
U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaje, aromu vanilije i izmiješamo pjenjačom.
U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, smeđi šećer i sve zajedno miksamo ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu i kremastu smjesu.
Zatim smanjimo brzinu, dodamo smjesu s jajima i izmiješamo. Potom dodamo brašno i prašak za pecivo, izmiješamo sastojke te umiješamo čokoladne kapljice.
Gotovu smjesu, grabilicom za sladoled, u obliku hrpica stavljamo na papirom za pečenje obložen lim, u dovoljnom razmaku da se keksi prilikom pečenja ne dodirnu.
Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, oko 13-15 minuta.
Gotove kekse odmah nakon pečenja, zajedno s papirom za pečenje, maknemo s lima i ostavimo da se ohlade. Ohlađene kekse najbolje je premjestiti u limenu kutiju za kekse i ostaviti nekoliko sati da odstoje te poslužiti.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.