Cvjetača ili karfiol, kako je neki zovu, izuzetno zdrava namirnica, no mnogi je izbjegavaju zbog njenog blagog, ali specifičnog okusa. Poduzetnica i dizajnerica nakita sa svojim pratiteljima na društvenoj mreži podijelila je jedan svoj, kojeg se kako je objasnila - ne može zasititi
Anita Dujić Broadfoot nerijetko zna podijeliti kakav recept onoga što spravlja za sebe i svoju obitelj s onima koji je prate na Instagramu, inspirirajući ih onda kad razmišljaju što bi mogli pripremili. Od bijelog cvijeta spremaju se neodoljive krem juhe, sjajni prilozi, ali i glavna jela, a bivša manekenka se ovog puta odlučila za nešto jednostavniji način spravljanja.
Ne treba je prokuhati
'Karfiol razdvojite, stavite u zdjelu u smjesu (soja sos, maslinovo ulje, aceto balzamico, chili flakes, agavin sirup/med, sol, papar), promiješate sve da smjese ima na svakom komadu, te stavite u pećnicu na papir za pečenje na 200 Celzijeviih stupnjeva, nekih 20 minuta. Nešto prefino. U slast!', opisala je postupak.
Neke je zanimalo treba li se cvjetača prethodno prokuhati ili se jede sirova. Anita je objasnila da je u ovom receptu ne treba prokuhati jer bi se raspala.