RECEPT

Aromatična svinjska rebra iz pećnice

04.04.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Jednostavno, ukusno i aromatično, pridjevi su kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus. Ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatit ćete zašto

Potrebni sastojci:

2,5 kg svinjskih rebara
250 ml ljutog kečapa
120 ml bijelog vinskog octa
100 g meda od bagrema
1 žličica sušenog ružmarina
1 žličica sušenog origana
1 žličica sušene majčine dušice
sol

Priprema:

Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje.

Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke. Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso.

Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C.

Nakon 60 minuta okrenemo rebra i pečemo još 90 minuta.

Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i, kad zavri, maknemo s vatre.

Zatim izvadimo iz pećnice lim za pečenje te premažemo rebra umakom od kečapa i meda i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta.


Recept je preuzet sa stranice crochef.hr