svi ih žele

Balerinke su veliki hit, ali ne bilo kakve: Ovaj je model daleko najpopularniji

02.10.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Balerinke su jedan od onih klasičnih komada koji se svako malo vraćaju u središte modnih zbivanja. Ove jeseni u fokus dolaze one sa špic vrhom, a ovaj trend nakon pista sada osvaja i vodeće trendseterice

Nemoguće im je odoljeti. Viđali smo ih posvuda posljednjih nekoliko sezona, a pred šarmom vječnih balerinki popustile su čak i one žene manje zaljubljene u klasiku i romantiku.

Balerinke, godinama potisnute u kutak zaboravljenih modnih komada, vraćaju se u život nakon što su obilježile 2000-e.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Kao jedan od modnih komada koji obilježavaju povratak Y2K stila, osvojile su srca fashionistica diljem svijeta, a u jesen 2024. spremaju se vratiti u svojoj najavangardnijoj i najupečatljivijoj varijanti - s vrhom oblikovanim u špic.

Oštar i strogo ravan, ovaj model balerinki vraća se zahvaljujući Miucciji Pradi, a stavila ga je u fokus na Pradinoj reviji za jesen/zimu 2023./2024. I dok su one milanskog brenda, koje će mnogi pamtiti posebno u bijeloj varijanti, svoju geometrijsku eleganciju pomiješale s dekoracijom koja imitira origami, špicaste balerinke za ovu jesen predstavljene su u minimalističkom stilu, savršenom za prilagodbu svakom looku.

Sama Prada ih je i ove sezone predložila u niskoj varijanti, savršenoj za dodavanje daška odvažne ženstvenosti jesenskim kombinacijama.

U crnoj, ali i u modernoj boji senfa, predstavljene su u satenu te s dubokim urezom i nizom remenčića koji elegantno obavijaju stopalo, pretvarajući ih u hibrid otvorenih i zatvorenih cipela, savršenih za one žene koje žele iskoristiti još uvijek ugodne temperature.

Idealne su za kombiniranje uz suknje, dnevne i večernje varijante, ali i uz hlače ravnog kroja.

Među pobornicima ove špicaste estetike je i Altuzarra. U potpunosti crne kožne balerinke njujorškog brenda imaju naglašen retro dojam te podsjećaju na modele koji su bili u modi 1980-ih.

Vrh ovih cipela, poput omekšanog trokuta, nije previše izražen, a mala okrugla peta i otvoreni rist stiliziraju stopalo i postižu dojam stilske lakoće.

Modeli sa špic vrhom i vintage privlačnošću osvojili su brojne trendseterice te ih pokazuju na ulicama vodećih modnih gradova. Odlikuje ih minimalistički izgled u smislu palete boja, ali upečatljiv u izboru profinjenih silueta koje na zanimljiv način reinterpretiraju prošlost. Besprijekoran, svjež i profinjen miks prije svega je lak za kombiniranje sve do prvih dana zime.

  • +4
Balerinke sa špic vrhom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo