VJERUJTE NAM NA RIJEČ

Bolji doručak s jajima i rajčicom nećete probati

17.09.2013 u 07:34

Bionic
Reading

Sezona je zrelih i ukusnih rajčica, a k tome još i volite jaja pa evo ideje za brz i ukusan doručak

Topao kruh, ukusna rajčica i jaje na vrhu – to mora biti recept za ukusan doručak. Kulinarski blog Food 52 nudi recept sa sastojcima za četiri osobe:

- 4 tanje šnite tamnog kruha
- maslinovo ulje
- 1 režanj češnjaka
- 1 zrela rajčica
- 4 velika jaja
- sol i papar

Priprema

Svaku šnitu kruha malo premažite maslinovim uljem s obje strane i lagano prepržite u pećnici ili tosteru dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Čim ih izvadite iz pećnice, šnite natrljajte češnjakom, a zatim po njima stavite sitno nasjeckanu rajčicu i pustite da sa natopi njezinim sokom. Posolite i popaprite po želji.

U tavu stavite malo maslinova ulja i pustite da se zagrije na srednje jakoj vatri. Ispecite jaja na oko kao što inače radite i zatim ih stavite preko kruha s rajčicom.