Sezona je zrelih i ukusnih rajčica, a k tome još i volite jaja pa evo ideje za brz i ukusan doručak
Topao kruh, ukusna rajčica i jaje na vrhu – to mora biti recept za ukusan doručak. Kulinarski blog Food 52 nudi recept sa sastojcima za četiri osobe:
- 4 tanje šnite tamnog kruha
- maslinovo ulje
- 1 režanj češnjaka
- 1 zrela rajčica
- 4 velika jaja
- sol i papar
Priprema
Svaku šnitu kruha malo premažite maslinovim uljem s obje strane i lagano prepržite u pećnici ili tosteru dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Čim ih izvadite iz pećnice, šnite natrljajte češnjakom, a zatim po njima stavite sitno nasjeckanu rajčicu i pustite da sa natopi njezinim sokom. Posolite i popaprite po želji.
U tavu stavite malo maslinova ulja i pustite da se zagrije na srednje jakoj vatri. Ispecite jaja na oko kao što inače radite i zatim ih stavite preko kruha s rajčicom.