Ljubiteljima povrća na sve načine ovaj recept sigurno će se odmah svidjeti. Sve što vam treba je patlidžan, malo paprike i rajčice i u tren oka imat ćete ukusan i zdrav obrok na stolu
Potrebni sastojci:
4 patlidžana
20 g krumpira
2 luka
2 češnja češnjaka
2 rajčice
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 feferon
vezica bosiljka
5 žlica maslinova ulja
sol
Priprema:
Patlidžanima odrezati stabljike te ih oguliti i prepoloviti po dužini. Mesni dio izdubiti žlicom.
Potom ih posoliti i staviti u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem te peći u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
Krumpire, luk i češnjak oguliti te narezati na kockice. Paprike očistiti od koštica i narezati na kockice. Feferon narezati na tanke trakice.
Zagrijati dvije žlice maslinova ulja, dodati povrće i popržiti. Potom dodati rajčice, pirjati nekoliko minuta i posoliti te dodati sitno nasjeckan bosiljak.
Patlidžane napuniti smjesom od povrća i zapeći u pećnici oko 15 minuta. Servirati vruće uz pečeni krumpir.
Recept za brodiće od patlidžana poslala nam je Antonija Milić iz Zagreba
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr.