RECEPTI ČITATELJA

Brodići od patlidžana punjeni povrćem

25.04.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Ljubiteljima povrća na sve načine ovaj recept sigurno će se odmah svidjeti. Sve što vam treba je patlidžan, malo paprike i rajčice i u tren oka imat ćete ukusan i zdrav obrok na stolu

Potrebni sastojci:
4 patlidžana
20 g krumpira
2 luka
2 češnja češnjaka
2 rajčice
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 feferon
vezica bosiljka
5 žlica maslinova ulja
sol

Priprema:
Patlidžanima odrezati stabljike te ih oguliti i prepoloviti po dužini. Mesni dio izdubiti žlicom.

Potom ih posoliti i staviti u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem te peći u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.

Krumpire, luk i češnjak oguliti te narezati na kockice. Paprike očistiti od koštica i narezati na kockice. Feferon narezati na tanke trakice.

Zagrijati dvije žlice maslinova ulja, dodati povrće i popržiti. Potom dodati rajčice, pirjati nekoliko minuta i posoliti te dodati sitno nasjeckan bosiljak.

Patlidžane napuniti smjesom od povrća i zapeći u pećnici oko 15 minuta. Servirati vruće uz pečeni krumpir.

Recept za brodiće od patlidžana poslala nam je Antonija Milić iz Zagreba


Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr.