jednostavan recept

Brzi ručak u tri koraka: Pripremite neodoljivu piletinu u trenu

10.09.2024 u 14:13

Bionic
Reading

Sočna piletina mnogima je omiljena namirnica na tanjuru, a ako želite probati nešto drugačije, napravite ovaj jednostavan recept

Kada niste sigurni što kuhati ili nemate previše vremena za pripremu jelu, najbolje što možete napraviti jest osloniti se na recepte koji su jednostavni i brzo gotovi.

Piletina u sočnom umaku i kremastom salatom savršen je ručak ili večera za cijelu obitelj, a izrada se sastoji od svega tri koraka.

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Sve što vam je potrebno su sastojci za osvježavajuću marinadu, nekoliko komada pilećih bataka (ovisno o količini koju želite napraviti) te slatkasti bijeli grah koji ćete pomiješati sa salatom.

Hrskavi prilog slatkih nota izvrsno se slaže s kiselkastim okusom i svježim aromama piletine pa ćete za tek nešto više od pola sata kuhanja pred sobom imati jelo koje će u trenu nestajati s tanjura!

Sastojci:

  • 6-8 pilećih bataka
  • Tri češnja češnjaka, mljevena
  • Jedan limun, sok i korica
  • 100 g jogurta
  • Dvije konzerve bijelog graha od 400g
  • Vrećica od 80 g nasjeckane potočarke, špinata i rukole
  • Možete dodati malo mlijeka za sočnost (u umak)
  • Ulje, sol, papar

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, češnjak, limunov sok i koricu. Dodajte pileće batke i prelijte ih marinadom. Ohladite u hladnjaku najmanje jedan sat.

Zagrijte pećnicu na 180. U vrućoj tavi pecite pileće batke dok kožica ne porumeni – to bi trebalo potrajati nekoliko minuta. Zatim ih premjestite u vatrostalnu posudu ili lim za pečenje i pecite 15-20 minuta, dok potpuno ne budu pečeni.

U međuvremenu zagrijte grah iz konzerve u vodi u kojoj su kuhani na laganoj vatri. Kad se zagriju, ocijedite malo vode, u tavu dodajte nasjeckane listove salate i zgnječite gnječilicom za krumpir. Ako vam se čini da je smjesa malo suha, možete dodati malo maslaca, vrhnja ili mlijeka kako biste je ujednačili i učinili kremastijom.