Donosimo malo drugačiji recept za slavnu talijansku tjesteninu koja je ekspresno gotova i laka za pripremu
Špageti Aglio e Olio bezvremenski su talijanski klasik koji oduševljava jednostavnom pripremom, malim brojem sastojaka i izvrsnim okusom.
Za ovu tradicionalnu talijansku tjesteninu treba vam manje od pola sata provedenih u kuhinji, što je čini savršenim ručkom ili večerom tijekom tjedna, kako biste imali više vremena za odmor i aktivnosti u slobodnom vremenu.
Recept za tjesteninu špageti Aglio e Olio
Prednost je i iznimna jednostavnost u pripremi pa s njome baš nikakvih problema neće imati niti početnici, niti oni 'nespretni' u kuhinji, a bez imalo sumnje će oduševiti sve za stolom.
Ako uz to želite obroku pridodati i element iznenađenja, špagete Aglio e Olio obogatite komadićima slanine, koji će pojačati arome i obogatiti okus.
Sastojci:
- 75 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 šnite dimljene slanine
- 400 g špageta
- 6 velikih češnja češnjaka, sitno naribanih
- 25 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte 1 žličicu ulja u tavi s neprijanjajućim dnom i pecite slaninu na srednjoj vatri 5-6 minuta dok ne postane hrskava. Maknite s vatre, ostavljajući ulje u tavi. Stavite slaninu na papirnati ubrus da se ocijedi, a zatim, kad se dovoljno ohladi, sitno je nasjeckajte.
Zagrijte veliku posudu slane vode do vrenja i skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
Nekoliko minuta prije nego što je tjestenina gotova, ulijte preostalo ulje u tavu i kuhajte češnjak na srednje-niskoj vatri 1-2 minute dok ne postane mirisan i ne počne mijenjati boju u smeđu (pazite da ne zagori jer će postati gorak).
Ocijedite tjesteninu, sačuvajte malo vode od kuhanja, i stavite tjesteninu u ulje s češnjakom. Dodajte peršin i sve zajedno promiješajte, po potrebi dodajte malo vode od tjestenine kako biste razrijedili smjesu. Poslužite u zdjelama i pospite nasjeckanom slaninom.