slasno i jednostavno

Što kuhati za ručak? Ova fantastična tjestenina gotova je za manje od pola sata

26.08.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Brzi ljetni obroci svima su omiljeni u ovo doba godine pa nema sumnje da će recept za tjesteninu s piletinom, sirom i špinatom oduševiti sve za stolom

Ekspresno gotov, a ujedno i neodoljivo ukusan ručak uvijek je dobra opcija, posebno kada je pritom i zdrav poput recepta za tjesteninu s piletinom i špinatom.

Recept za tjesteninu s piletinom i špinatom

Za pripremu i kuhanje trebat će vam manje od pola sata, što znači da vrijeme koje biste inače proveli u kuhinji možete iskoristiti na puno bolji način.

Ova tjestenina odličan je ručak za sve ukućane, a može poslužiti i kao zdrava, lagana večera kada god vam ponestane ideja za obrok.

Sastojci:

  • 300 g tjestenine penne
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 75 g listova mladog špinata
  • 250 g mekog sira
  • 25 g parmezana, po želji
  • 4 kuhana pileća prsa (oko 450 g), isjeckanih vilicom
  • 100 g smrznutog graška
  • mala vezica nasjeckanog peršina ili bosiljka

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ostavite 100 ml vode i ocijedite tjesteninu u cjedilu .

U međuvremenu zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite češnjak i špinat 3 minute dok ne povene.

Dodajte meki sir i zagrijavajte dok se ne rastopi. Umiješajte veći dio parmezana, zatim dodajte narezanu prethodno skuhanu piletinu, grašak i malo vode od tjestenine.

Pustite da zavrije i kuhajte 2-3 minute dok se piletina i grašak potpuno ne zagriju. Dodajte tjesteninu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte još vode za tjesteninu da olabavite umak, ako je potrebno. Maknite s vatre, pospite preostalim parmezanom i peršinom ili bosiljkom za posluživanje.

Po želji, nakon serviranja ukrasite šarenim cherry rajčicama presječenima na pola.