Ova marinada gotova je u trenu, sadrži svega nekoliko sastojaka, a mesu daje divne dimljene slatko-kiselkaste arome
Svi znamo da je tajna savršenog roštilja u pogođenim okusima mesa, njegovoj sočnosti i spoju raznih aroma. Kako biste pripremili najbolji roštilj do sada, donosimo vam recept za čudesnu marinadu.
Za njenu pripremu trebat će vam manje od deset minuta, a dobit ćete pola šalice aromatičnog spoja začina i slatko-kiselih sastojaka koji čine neodoljivu sinergiju okusa, a meso čine besprijekorno mekanim i sočnim.
Riječ je o marinadi s notama dima, što se postiže kombinacijom barbecue umaka, češnjaka i vinskog octa, a sve je obogaćeno slatkim javorovim sirupom i maslinovim uljem. Savršena je za crveno meso, a idealno je preliti ga njome noć prije kako bi se dubinski upila.
Sastojci:
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- žlica dimljene paprike
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1/4 šalice zlatnog sirupa
- žlica bijelog vinskog octa
- žlica maslinovog ulja
- žlice umaka za roštilj
Priprema:
Priprema ove marinade zaista ne može biti jednostavnija te vam neće oduzeti puno vremena. Krenite od sjeckanja češnjaka na sitnije komadiće te ih stavite u lončić.
U njega potom ubacite dvije žlice smeđeg šećera, 1/4 šalice javorovog sirupa (kao alternativa može poslužiti med), žlicu bijelog vinskog octa, žlicu maslinova ulja te dvije žlice kupovnog umaka za roštilj.
U zdjelu stavite komade mesa te sve prelijte marinadom i blago pomiješajte rukama da bi se obuhvatio svaki centimetar. Ostavite da tako odstoji preko noći, ili barem nekoliko sati prije pečenja. Dobar tek!