Ovo fino, lagano i zdravo jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, sir, špinat i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo
Potrebni sastojci:
12 komada tjestenine cannellone
1 jaje
200 g sira ricotte
200 g svježeg kravljeg sira
120 g špinata
2 češnja češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g parmezana
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Priprema:
1. Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage, pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.
2. U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo, pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak i svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.
3. Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.
4. U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje s drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.
5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com