Slavna britanska kuharica Mary Berry donosi recept za jednostavnu i sočnu tjesteninu gotovu za 15 minuta
Brzi ručak svima je omiljena opcija tijekom tjedna, kada ionako uvijek nedostaje vremena za sve što bismo željeli napraviti. Stoga je recept za ovu slasnu tjesteninu pravi 'as iz rukava', koji će vas oduševiti na prvi griz.
Tjestenina s pršutom i šampinjonima
Možda nije riječ o jelu koje biste servirali za nedjeljni ručak ili stavili na blagdanski stol, ali definitivno se radi o spoju okusa koji će oduševiti gotovo svako nepce.
Riječ je o jednostavnoj tjestenini od svega nekoliko sastojaka, koji se vrlo brzo pripremaju, a sve što je potrebno za mak jest pršut, šampinjoni i poneki dodatak za sočnost i aromu.
Sastojci:
- 350 g penne tjestenine
- 160 g pršuta, narezanog na komadiće
- 250 g smeđih šampinjona narezanih na četvrtine
- 200 g punomasnog slatkog vrhnja
- 100 g parmezana, naribanog
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u posudi s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte tavu dok se ne zagrije. Dodajte pršut i pržite dok ne postane hrskav.
U tavu dodajte gljive i pržite ih 2 minute. Dodajte vrhnje i pustite da zavrije. Ubacite tjesteninu, parmezan i peršin te stavite na vatru. Dobro posolite i popaprite.