Među brojnim talijanskim tjesteninama, Pasta con Baccalà jedno je od slavnijih jela, a prednost je i što je pritom beskrajno jednostavna za pripremu
Ova tjestenina s bakalarom oduševit će sve ljubitelje ribe, ali i onih koji samo žele pojesti nešto fino, domaće i brzo gotovo.
Najzahtjevniji dio pripreme jest namakanje sušenog bakalara u vodi barem noć ranije, kako bi omekšao i izgubio višak soli, te dobio prepoznatljiv intenzivan okus. No, ovu tjesteninu možete pripremiti bez imalo greške i sa svježim bakalarom i tako dodatno uštedjeti na vremenu!
Ono što je bitnije od toga jest skupiti sve potrebne namirnice jer se Pasta con Baccalà svodi na svega par sastojaka, koji čine dobitan spoj kojem ćete se rado ponovno vraćati.
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Peperoncino (čili papričica)
- Rajčice
- Crne masline
- Bakalar (soljeni bakalar)
- Peršin
- Voda od kuhanja
- Špageti
- Limun
Priprema:
Prema uputama na pakiranju, skuhajte špagete. Nemojte baciti svu vodu od kuhanja jer će vam trebati za umak.
U tavi ugrijte maslinovo ulje. Ubacite nasjeckane rajčice, peperoncine, češnjak i masline. Dodajte bakalar, peršin i podlijevajte prema potrebi vodom u kojoj je kuhana tjestenina.
Ubacite špagete kako bi se okusi i teksture bolje povezale. Zalijte s malo limunova soka. I to je to - vaš ručak gotov je kroz desetak minuta!