sočna i hrskava

Jednostavan ručak u tri koraka: Ova tjestenina lako se priprema i svi je vole

02.11.2024 u 15:16

Bionic
Reading

Donosimo recept za zapečenu piletinu s tjesteninom oko koje nećete imati puno posla, a bez imalo sumnje u trenu će nestajati s tanjura

Vikend je mnogima jedina prilika da se temeljito posvete kuhanju i svojim najmilijima na stol serviraju pravu domaću gozbu. Srećom, to uopće ne mora značiti da u kuhinji morate provesti cijelo prijepodne.

Brza tjestenina s piletinom, koja je pritom zapečena u pećnici za predivan izgled i neodoljivu hrskavost, stoga je idealno rješenje za koje možete biti sigurni da će u trenu nestati s tanjura.

Sve što je potrebno jest kratko prepržiti osnovne sastojke i skuhati tjesteninu, a već nakon 20-ak minuta vrijeme je da sve posložite u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje, stavite u pećnicu da poprimi divnu zlatnu boju i - ručak je gotov!

Sastojci:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • ¼ žličice čili pahuljica
  • 2 x 400g konzervi sjeckane rajčice
  • 1 žličica bijelog šećera
  • 6 žlica mascarponea
  • 4 pileća filea, narezana na trakice
  • 300 g penne tjestenine
  • 70 g zrelog cheddara, naribanog
  • 50 g naribane mozzarelle
  • ½ male vezice peršina, sitno nasjeckane

Priprema:

Zagrijte 2 žlice ulja u tavi na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte češnjak i čili pahuljice i kuhajte 1 minutu. Dodajte rajčice i šećer, zatim začinite po ukusu. Kuhajte nepokriveno 20 minuta ili dok se umak ne zgusne, a zatim umiješajte mascarpone.

U neprianjajućoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu i pržite je 5-7 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Skuhajte penne prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i pomiješajte je s preostalim uljem. Stavite tjesteninu u srednje veliku vatrootpornu posudu, umiješajte piletinu i prelijte umakom. Na vrh stavite cheddar, mozzarellu i peršin. Pecite 20 minuta ili dok ne postane zlatno i dok ne zapjeni.