BAJKOVITO VJENČANJE

Čista elegancija: Pogledajte očaravajuću vjenčanicu lijepe Olivije

07.06.2024 u 14:05

  • +10

Vjenčanje Olivie Henson i Hugha Grosvenora, vojvode od Westminstera

Izvor: Profimedia / Autor: OLI SCARFF / AFP / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Hugh Grosvenor, sedmi vojvoda od Westminstera, ovog petka oprostio se od titule najpoželjnijeg britanskog neženje, uplovivši u bračnu luku sa svojom odabranicom Olivijom Henson

Mladoženja, čije se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 10,42 milijarde funti, izgovorio je sudbonosno 'da' u katedrali Chester u Cheshireu lijepoj Oliviji Henson, pred 400-tinjak na raskošnom vjenčanj koje je, očekivano, uključivalo i članove britanske kraljevske obitelji.

ELITNO DRUŠTVO

Aristokracija na okupu: Princ William bez Kate stigao na raskošno vjenčanje godine

Pogledaj galeriju

Na vjenčanju vojvode, princu Williamu dodijeljena je važna uloga - svojevrsnog 'domaćina' čiji je zadatak zaželjeti gostima dobrodošlicu i odvesti ih do njihovih mjesta na crkvenom obredu.

Više od članova britanske aristokracije, najveću pozornost javnosti očekivano je osigurala mladenka i njezin odabir haljine za poseban dan.

Stigavši do bogato ukrašene katedrale, zajedno sa svojim ocem Rupertom u Bentleyju, odabranica vojvode od Westminstera bila je oličenje elegancije.

Mladenka je nosila vjenčanicu i veo koji je za nju stvorila dizajnerica Emma Victoria Payne, a posebno zanimljiv je podatak da je u rubove vela ugradila cvjetne motive s vjenčanog izdanja njezine praprabake, koji datira iz 1880. godine. Uz veo nosila je Fabergé tijaru od lišća, kakvu su na vjenčanjima nosile generacije Grosvenor nevjesti.

U ruci je nosila buket cvijeća, ubranog iz vrtova Easton Halla, koji se sastoji od livadne trave, volovske tratinčice, perunike, ruže, klematisa, naranče, krastavosti, slatkog graška, astrancije i martagon ljiljana.

Malo se zna o novoj vojvotkinji od Westminstera, za koju se vjeruje da su je prije dvije godine prijatelji upoznali s Hughom Grosvenorom. Nakon što su bili u vezi nekoliko godina, vojvoda ju je zaprosio u Eaton Hallu u Cheshireu, a par je o zarukama javnost obavijestio uz opuštenu fotografiju na društvenim mrežama.

Hugh Grosvenor do sada se često nazivao jednim od najpoželjnijih neženja u Velikoj Britaniji, a njegovo procijenjeno bogatstvo od nešto više od 9,7 milijardi funti godine 2022. pozicioniralo ga je na 13. mjesto popisa najvećih britanskih bogataša Sunday Timesa. Vojvoda od Westminstera ujedno je posljednji od njegove braće i sestara koji su se vjenčali.