Kad poželite uživati u čokoladnim zalogajima, isprobajte ovaj nesvakidašnji recept za kremastu čokoladnu, ali na malo drugačiji način. Riječ je o sirovoj varijanti s orašastim plodovima, sušenim voćem i avokadom
Potrebni sastojci za 4 osobe
Sastojci za koru:
2 ½ šalice orašastih plodova (indijski orasi, bademi, lješnjaci, macadamia...)
⅔ šalice sušenog voća (marelice, grožđice, datulje, borovnice, goji)
3 žlice sirovog kakaa
⅓ šalice otopljenog kokosova maslaca
3 žlice agavina sirupa
3 žlice limunova soka
½ žličice soli
½ žličice praha bourbon vanilije
Sastojci za kremu:
⅔ šalice sirovog kakaa
6 avokada
½ šalice agavina sirupa (meda, javorova sirupa)
2 žlice limunova soka
2 kapi eteričnog ulja mente (ili 3 - 4 svježa lista mente)
Priprema
U multipraktiku prvo usitnite suhe sastojke za koru: bademe, sjemenke i kakao. Kada dobijete smjesu poput krupnijeg brašna, dodajte sirup, limunov sok, vaniliju i maslac. Miksajte još dok ne dobijete gustu, za prste ljepljivu smjesu koja je kompaktna kada se pritisne.
Istresite smjesu u kalup za tortu (promjera 26 cm) i prstima ili žlicom utisnite da dobijete koru pa stavite u zamrzivač.
Sve sastojke za kremu, osim maslaca, stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac i još kratko miksajte.
Raspodijelite kremu na koru u kalupu i stavite u zamrzivač na tri sata.
Ukrasite listićima mente i preljevom od kakaa, limunova soka i agavina sirupa.
Više recepata možete pronaći na www.dobartek.spar.hr