Ovaj čokoladni kolač priprema se bez imalo muke, a za njega je potrebno svega pet sastojaka, no ne brinite, okus mu je božanstven
Potrebni sastojci:
- 200 g čokolade s minimalno 65% kakaovca
- 100 g šećera
- 100 g maslaca + 25 g za kalup
- 4 jaja
- 50 g brašna
- prstohvat soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Razlomite čokoladu na male dijelove i rastopite je na pari iznad lonca s vrućom vodom, no svakako pripazite da zdjela u kojoj je topite ne dodiruje vodu. Dodajte joj malo soli kako bi okus čokolade u kolaču bio intenzivniji.
Istucite jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta, blijeda i ne udvostruči joj se volumen. Dodajte rastopljenu čokoladu i izmiješajte.
Zatim u smjesu dodajte prosijano brašno, prvo trećinu, pa zatim lagano umiješajte ostatak.
U namašćeni kalup izlijte smjesu i pecite 12-15 minuta.
Nakon pečenja ostavite kolač u kalupu da se ohladi i zatim poslužite po želji uz svježe sezonsko voće, sladoled ili tučeno slatko vrhnje.