Kremast i sočni kolač od malina jedan je od onih deserata koji ćete obožavati jesti ali i pripremati. Savršen za rođendane ljeti, ali i kao slastica nakon obiteljskog ručka, ova voćni kolač gotov je u tren oka, a ova kombinacija slatke kreme i slatko-kiselih malina još brže će nestati s pladnja
Hrskava baza od keksa savršeno se sljubljuje sa osvježavajućom kremom od krem sira, šlaga i bijele čokolade. Za savršenu kombinaciju slatkog i kiselog, slatka krema prožeta je smrznutim malinama. Gotov kolač stavite na pladanj za posluživanje, ukrasite svježim malinama te pospite šećerom u prahu.
Potrebni sastojci:
- 250 g zobenih ili integralnih keksa
- 125 g maslaca
- 45 g šećera
- 450 g krem sira
- 125 g bijele čokolade
- 200 g smrznutih malina
- 300 ml vrhnja
- 2 žličice vanilin šećera
- Svježe maline za ukras
Postupak:
Zobene ili integralne kekse sitno sameljite, tako da dobijete 'brašno' za biskvit. Zatim otopite maslac u loncu, dodajte 'brašnu' i promiješajte. Smjesu stavite u okrugli kalup i pritišćite dok ne postane glatka. Zatim stavite u hladnjak na 30 minuta.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Vrhnje istucite s dvije žlice vanilin šećerom dok ne postane čvrsta. Otopite bijelu čokoladu na pari, a u posebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer. Čvrstu kremu od vrhnja pažljivo dodajte smjesi od krem sira, a zatim dodajte bijelu čokoladu i smrznute maline.
Podlogu od keksa pecite u pećnici 10 minuta i pustite da se ohladi prije nego što na nju rasporedite smjesu od krem sira od malina. Kada je gotova, tortu stavite u hladnjak na sat vremena. Prije posluživanja kalup pažljivo otvorite i tortu stavit na pladanj za posluživanje.