recept za prste polizati

S malinama i bijelom čokoladom: Savršen ljetni cheesecake koji ćete obožavati jesti, ali i pripremati

20.05.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Kremast i sočni kolač od malina jedan je od onih deserata koji ćete obožavati jesti ali i pripremati. Savršen za rođendane ljeti, ali i kao slastica nakon obiteljskog ručka, ova voćni kolač gotov je u tren oka, a ova kombinacija slatke kreme i slatko-kiselih malina još brže će nestati s pladnja

Hrskava baza od keksa savršeno se sljubljuje sa osvježavajućom kremom od krem ​​sira, šlaga i bijele čokolade. Za savršenu kombinaciju slatkog i kiselog, slatka krema prožeta je smrznutim malinama. Gotov kolač stavite na pladanj za posluživanje, ukrasite svježim malinama te pospite šećerom u prahu.

Potrebni sastojci:

  • 250 g zobenih ili integralnih keksa
  • 125 g maslaca
  • 45 g šećera
  • 450 g krem ​​sira
  • 125 g bijele čokolade
  • 200 g smrznutih malina
  • 300 ml vrhnja
  • 2 žličice vanilin šećera
  • Svježe maline za ukras

Postupak:

Zobene ili integralne kekse sitno sameljite, tako da dobijete 'brašno' za biskvit. Zatim otopite maslac u loncu, dodajte 'brašnu' i promiješajte. Smjesu stavite u okrugli kalup i pritišćite dok ne postane glatka. Zatim stavite u hladnjak na 30 minuta.

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Vrhnje istucite s dvije žlice vanilin šećerom dok ne postane čvrsta. Otopite bijelu čokoladu na pari, a u posebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer. Čvrstu kremu od vrhnja pažljivo dodajte smjesi od krem sira, a zatim dodajte bijelu čokoladu i smrznute maline.

Podlogu od keksa pecite u pećnici 10 minuta i pustite da se ohladi prije nego što na nju rasporedite smjesu od krem ​​sira od malina. Kada je gotova, tortu stavite u hladnjak na sat vremena. Prije posluživanja kalup pažljivo otvorite i tortu stavit na pladanj za posluživanje.