Ima li što finije od kombinacije čokolade i višanja? Ovaj prefini kolač za koji će vam trebati 40-ak minuta, idealan je desert oko kojeg se nećete morati puno namučiti
Popularni brownieji pripremaju se na više načina, a iako su njegovi klasični sastojci čokolada, jaja, brašno, maslac i šećer, svi će se složiti, kako će ga osvježavajuće višnje samo dodatno oplemeniti.
Ovo je vrlo jednostavan recept prikladan i za početnike u kuhinji, a evo kako ćete ga pripremiti:
Sastojci:
- 180 g višanja iz kojih ste izvadili koštice
- 120 g pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 90 g maslaca
- 175 g čokolade za kuhanje
- 100 g šećera
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim nasjeckajte i otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, ali dobro pazeći da ne zagori. Pomiješajte rastopljenu čokoladu sa usitnjenim maslacem dok se dobro ne sjedini.
U posudi umutite jaja sa šećerom i dodajte, malo po malo i bez prestanka miješanja, prosijano brašno. Nakon toga dodajte čokoladu i sve dobro promiješajte.
Na kraju dodajte 3/4 dijela očišćenih višanja.
Četvrtasti ili pravokutni kalup namažite maslacem i pospite brašnom.
Pažljivo okrenite tijesto za kolač, prekrijte preostalim višnjama i pecite oko 25 minuta na 190 °C.
Izvadite pažljivo iz pećnice, pustite da izgubi toplinu i izvadite je iz kalupa. Poslužite i dobar tek!