HRSKAVO I VOĆNO

Crumble s kruškom, bananom i čokoladom

04.05.2016 u 13:04

Bionic
Reading

Neodoljiva kombinacija voća, čokolade i hrskavog crumblea uz kuglicu sladoleda od vanilije pretvara se u savršen desert, idealan za lijena popodneva vikendom, kad se zaželite slatkih zalogaja oko kojih ne treba puno truda

Potrebni sastojci
(za 6 osoba)

2 kruške
2 banane
žlica limunova soka
vanilin šećer
100 g šećera
40 g oštrog brašna
prstohvat soli
½ žličice cimeta

Posip:

80 g zobenih pahuljica
60 g tamne čokolade
30 g brašna
100 g smeđeg šećera
¼ žličice cimeta
60 g maslaca
6 kuglica sladoleda od vanilije

Priprema

Kruške ogulite i narežite na kockice, pospite vanilin šećerom i nakapajte limunovim sokom. Dodajte narezane banane i brašno pomiješano sa šećerom, soli i cimetom.

Sve dobro promiješajte i rasporedite u maslacem premazane posudice za pečenje (Ø 10 cm; oko 6 porcija) te smjesu pritisnite žlicom.

Brašno i hladan maslac narezan na listiće razmrvite. Dodajte smeđi šećer, zobene pahuljice, nasjeckanu čokoladu i cimet pa električnim mikserom promiješajte da smjesa ostane mrvičasta. Rasporedite je po smjesi u posudicama i pecite na 180 °C oko 40 min.

Nakon 30 min. prekrijte papirom za pečenje da površina ne bude prepečena.

Crumble ohladite i svaku porciju poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije.

Više recepata možete pronaći na www.dobartek.spar.hr