Browniesi Katharine Hepburn nazvani su po legendarnoj glumici, koja je u karijeri osvojila 4 Oskara, više od svih glumica u povijesti. Priča se da je kolumnistica Liz Smith dobila ovaj recept od slavne glumice i objavila ga u svojoj kolumni. Prošlo je otad nekoliko desetljeća, a recept je i dalje aktualan i ne gubi na popularnosti - i to s razlogom. Browniesi su nevjerojatno ukusni, a iako im je korica suha i hrskava, iznutra su sočni i vlažni, a što je čokolada koju koristite u njemu kvalitetnija to ćete više uživati u svakom zalogaju
Tijekom svoje 66 godina duge karijere Katharine Hepburn osvojila je četiri Oskara, a bila je nominirana 12 puta, najviše u povijesti. No nikad se nije pojavila na ceremoniji dodjele kako bi primila zlatni kipić. 'Za mene su nagrade ništa, moja nagrada je moj rad', izjavila je legendarna glumica koja nam je u nasljeđe ostavila fantastične filmove, ali i jedan pravi čokoladni klasik.
Nakošn što ispečete neodoljive browniese po receptu nezaboravne Katharine Hepburn, u njima uživajte gledajući neke od njezinih najboljih filmova poput sjajne 'Philadelphijske priče' u kojem glumi s Caryjem Grantom i Jamesom Stewartom ili odlične romantične komedije 'Adamovo rebro' u kojoj glumi sa životnom ljubavi Spencerom Tracyjem.
Potrebni sastojci:
- 60 g tamne čokolade
- 115 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 veća jaja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 30 g brašna
- Prstohvat soli
- 100 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema
Za ove browniese trebat će vam jedna posuda u kojoj ćete napraviti smjesu i kalup za pečenje dimenzija 20x20 cm, koji je potrebno namastiti i pobrašniti ili na dno staviti papir za pečenje. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Otopite maslac i čokoladu na pari, dobro izmiješajte i maknite s vatre te smjesi dodajte šećer i ekstrakt od vanilije.
Umiješajte u ohlađenu smjesu jedno po jedno jaje neprestano miješajući. Na kraju dodajte brašno, sol i nasjeckane lješnjake.
Smjesu stavite u pripremljeni kalup i pecite oko 30-35 minuta. Nemojte prepeći kolač jer browniesi trebaju biti gnjecavi i sočni.
Možete ih jesti tople, ohlađene, na sobnoj temperaturi, same ili s dodatkom sladoleda od vanilije ili tučenog slatkog vrhnja.