Tart od jagoda izgleda jako privlačno, no ne morate strahovati kako njegova priprema iziskuje kulinarske vještine. Lakoćom će ga napraviti i najveće neznalice u kuhinji. Ne zahtijeva previše sastojaka, a lagan je i osvježavajući, idealan za tople dane
Korica za ovaj tart je jednostavna kombinacija integralnih keksa, maslaca i bademovog brašna, a napravit ćete je za nekoliko minuta, baš kao i finu kremu od sira mascarpone.
Potrebni sastojci
- 90 g integralnih keksa
- 60 g bademovog brašna
- 75 g maslaca rastopljenog
Za kremu:
- 340 g mascarponea sobne temperature
- 30 g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
300 g svježih jagoda
Ukrasite po želji s:
- 2 žličice meda
- 3 žlice tostiranih bademovih listića
- svježi listići mente
Priprema korice
U zdjeli izmiješate integralne kekse koje ste prethodno smrvili u multipraktiku, bademovo brašno i maslac te dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Utisnite smjesu u kalup za tart, ne zaboravljajući rubove.
Priprema kreme
U zdjeli izmiješajte mascarpone, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku kremu. Kremu zatim istresite u kalup na pripremljenu koricu od keksa i badema. Stavite da se hladi u hladnjak na barem sat vremena.
Dok se tart hladi narežite jagode na polovice ili tanke kriške (vertikalno), ovisno o veličini jagoda (ako su manje režite ih na pola).
Na ohlađeni tart poslažite narezane jagode, počevši od vanjskog ruba pa koncentrično prema sredini.
Po želji pospite jagode s malo meda i tostiranim listićima badema te ukrasite s nekoliko listića svježe mente.