GOTOV ZA TREN OKA

Slatki zalogaji bez pečenja i kuhanja: Ovaj recept za kolač s jagodama morate probati

30.05.2020 u 19:22

Bionic
Reading

Tart od jagoda izgleda jako privlačno, no ne morate strahovati kako njegova priprema iziskuje kulinarske vještine. Lakoćom će ga napraviti i najveće neznalice u kuhinji. Ne zahtijeva previše sastojaka, a lagan je i osvježavajući, idealan za tople dane

Korica za ovaj tart je jednostavna kombinacija integralnih keksa, maslaca i bademovog brašna, a napravit ćete je za nekoliko minuta, baš kao i finu kremu od sira mascarpone.

Potrebni sastojci

  • 90 g integralnih keksa
  • 60 g bademovog brašna
  • 75 g maslaca rastopljenog

Za kremu:

  • 340 g mascarponea sobne temperature
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije

300 g svježih jagoda

Ukrasite po želji s:

  • 2 žličice meda
  • 3 žlice tostiranih bademovih listića
  • svježi listići mente

Priprema korice

U zdjeli izmiješate integralne kekse koje ste prethodno smrvili u multipraktiku, bademovo brašno i maslac te dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Utisnite smjesu u kalup za tart, ne zaboravljajući rubove.

Priprema kreme

U zdjeli izmiješajte mascarpone, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku kremu. Kremu zatim istresite u kalup na pripremljenu koricu od keksa i badema. Stavite da se hladi u hladnjak na barem sat vremena.

Dok se tart hladi narežite jagode na polovice ili tanke kriške (vertikalno), ovisno o veličini jagoda (ako su manje režite ih na pola).

Na ohlađeni tart poslažite narezane jagode, počevši od vanjskog ruba pa koncentrično prema sredini.

Po želji pospite jagode s malo meda i tostiranim listićima badema te ukrasite s nekoliko listića svježe mente.