frizeri upozoravaju

Dodaju godine: Tri kratke frizure zbog kojih izgledate starije

04.08.2023 u 21:25

Bionic
Reading

Za frizure vrijedi isto kao i za šminku i modu: mora biti laskava i isticati prirodnu ljepotu. No, koliko god dobra frizura uljepšavala izgled, pogrešan izbor može imati itekako vidljiv, suprotan učinak

Frizeri Dani Everson, Ghanima Abdullah i Khamis Maiouf upozoravaju na tri frizure koje dodaju godine i zbog kojih izgledamo starije. Osim toga otkrivaju i laskave alternative.

Frizeri upozoravaju: Zbog ovih kratkih frizura izgledate starije

Bob čija duljina završava iznad brade nije najlaskaviji izbor, pogotovo za žene u zrelijim godinama. Osim toga, problematično je i što ovaj tip boba nema dovoljno duljine na vrhovima, tako da nije laskav izbor za tanku kosu.

Super kratka frizura

Prema frizeru Abdullahu, superkratki bob, poput onog koji ovdje nosi glumica Halle Berry, ima tendenciju naglašavanja gornjeg područja koja s godinama postaju prorijeđena. Prema tome, oni koji pate od gubitka kose, ali vole nositi kraću kosu trebaju izbjegavati frizure kraće od brade. Što je kraći rez, to je vjerojatnije da će tanka kosa više doći do izražaja.

Kao rješenje u ovom slučaju frizeri predlažu izbor frizure koja se na vrhovima prirodno uvija prema unutra. Na taj način odvlači se fokus od linije kose i dodaje volumen.

Bob s mikro šiškama

Mnoge poznate dame, poput Emme Watson, već su dokazali da mirko šiške mogu izgledati vrlo cool. No, stručnjakinja za kosu Dani Everson upozorava da ovaj rez može imati i negativan učinak. 'Volim šiške i mislim da svaka dužina drugačije naglašava crte lica', kaže ona. Ako stvarno želite šiške, radije odaberite dugu varijantu koja će pomoći sakriti bore na čelu.

Naime, mikro šiške otkrivaju čelo i automatski privlače pozornost na sitne bore. 'Prava duljina šiški može pomoći nekome da izgleda mladoliko, ali prekratke šiške prelaze granicu između djetinjastog i zrelog izgleda' upozorava ona. Stoga je duljina do otprilike obrva najbolji izbor.

Frizura s previše slojeva

Dok slojevi, osobito lagani valovi, obično dodaju volumen kosi, stručnjaci za kosu savjetuju da se držite podalje od jako slojevitih frizura jer bi mogle imati sasvim suprotan učinak. Osim toga, ovaj izbor kose dodatno će naglasiti već prorijeđenu kosu.

Srećom, postoji nekoliko boljih alternativa koje ipak stvaraju volumen bez privlačenja pozornosti na tanku kosu. Stručnjaci preporučuju ravnomjerno šišanu kosu sa šiškama ili frizuru koja ima više volumena sa strane nego na vrhu. Zbog toga kosa izgleda punije. Fini pramenovi raspoređeni po cijeloj glavi također stvaraju efekta većeg volumena.