Hit za jesen

Jednostavna i trendi, ova frizura pristaje svakom obliku lica i tipu kose

31.07.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Popularno nazvana 'hush cut', frizura je koju ćemo ove jeseni viđati posvuda. Sjajno izgleda, jednostavno se oblikuje, a uz to odlično pristaje svakom tipu i duljini kose. Može li bolje?

'Hush cut' je frizura koja zahtijeva malo održavanja i koja će biti u trendu ove jeseni. Nenametljiva, a opet tako laskava frizura trenutno je veliki trend u Velikoj Britaniji i SAD-u, a prema svemu sudeći ni trendseterice u drugim zemljama neće joj moći odoljeti. Ova frizura, koja izvorno potječe iz Koreje.

Što je 'hush cut'?

Hush cut je mekana, slojevita frizura koja se gotovo uvijek kombinira s nekom vrstom šiški. Frizura je slojevita cijelom duljinom, što lijepo raspoređuje težinu i pokret u kosi. Naime, ako je kosa ošišana tako da je kosa uvijek u pokretu, sama će zauzima oblik bez pretjeranog oblikovanja. To znači manje truda za oblikovanju i čini ovu frizuru savršenom za svakoga tko traži jednostavan izgled koji u isto vrijeme naglašava i definira lice.

Ova frizura je savršena za svakoga tko želi isprobati šiške i stepenasto kosu, ali se ne usuđuje odlučiti za ekstremnije izglede poput punih šiški ili 'wolf' šiški. Iako mnoge privlači ideja frizure sa šiškama ili stepenasto ošišane kose, s druge strane su traumatizirani užasnim frizurama iz djetinjstva. Upravo zbog toga 'hush cut' ima sve veći broj poklonila jer ima sve što nenametljiva, slojevita frizura treba imate te ostavlja snažan dojam mekoćom. Naime, ova frizura je znatno suptilnija i nenametljiva od sličnih joj frizura.

Zašto 'hush cut' pristaje gotovo svakome?

Kad je riječ o ovoj skromnoj frizuru kroju, sve je u detaljima - inače neće funkcionirati. 'Kosa se ne smije šišati u ravnim linijama', ističu Nother i Latham, a obojica vole koristiti britvicu umjesto škara u svom salonu. 'Kada kosa postane preteška, gubi se mekoća i prozračnost koja definira ovaj rez.'

Ljepota ove frizure je u tome što pristaje većini tipova kose i može se oblikovati tako da odgovara baš svakom obliku lica i izgledu. 'Za tanju kosu preporučili bismo malo manje slojeva, dok kod gušće kosu neke dijelove pomnije razradimo', objašnjavaju. "S ravnom kosom može biti dobra ideja malo skratiti slojeve kako biste bili sigurni da su vidljivi, ali ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, možda biste trebali ostaviti kosu malo dužu kako bi se mogla nakovrčati,' ističu. Ova frizura naglašava crte lica, posebno jagodice, a ovisno o tome koje dijelove želite istaknuti, može se prilagoditi.

Kako oblikovati 'hush cut'?

Dobro oblikovana ova frizura ne zahtijeva puno stiliziranja. Kako biste naglasili slojeve i stvorili razbarušeni efekt, razmislite o upotrebi proizvoda koji malo teksturiraju kosu ili je jednostavno ostavite da se osuši na zraku. Tako će se naglasiti sam oblik frizure.

30 days of summer