RECEPT

Domaći burek

23.10.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Burek je neobična zvjerka: mnogi ga obožavaju, ali često nisu sigurni koja je to točno zvjerka u njemu završila svoje životno putovanje. Ako pripremite ovaj domaći burek, možete biti relativno sigurni da je meso svježe

Potrebni sastojci:

700 g mljevene junetine
5-6 listova kora za savijače
2 glavice luka
1/2 mrkve
50 g korijena celera
3 češnja češnjaka
1/2 žličice slatke mljevene paprike
4 jaja
250 ml kiselog vrhnja
500 ml gazirane mineralne vode
ulje

Priprema:

Luk, mrkvu i celerov korijen očistimo, operemo, sitno nasjeckamo i pirjamo u većoj tavi na malo ulja dok ne omekša. Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.

U namašćen lim za pečenje naizmjence slažemo list tijesta za savijaču, tanko premazan mješavinom ulja i vode, te sloj mesa, sve dok ne potrošimo namirnice. U zasebnoj zdjeli umutimo jaja s kiselim vrhnjem, mineralnom vodom i malo soli.

Tada burek razrežemo na jednake kocke i prelijemo dobivenom smjesom te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.