Ovi krumpirići vrlo su jednostavni za pripremu, a pružit će pravi 'wow' efekt prilikom jela zbog neuobičajenog izgleda i neodoljive kombinacije sočnosti i hrskavosti
Dobar prilog podigne svako jelo, a ako ste u potrazi za nečim originalnim, ukusnim i brzo gotovim, preporučujemo da iskušate recept za hrskave krumpiriće koji se tope u ustima!
Ovi krumpirići vrlo su jednostavni za pripremu, a pružit će pravi 'wow' efekt prilikom jela jer izgledaju vrlo primamljivo te plijene pozornost neodoljivom kombinacijom sočnosti i hrskavosti.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg timijana
- 3/4 čajne žlice soli
- 1/2 čajne žlice mljevenog papra
- 1 šalica pileće ili povrtne juhe
- 5 češnja češnjaka, oguljenog i nasjeckanog
Priprema:
Kako biste postigli dobitnu kombinaciju sočnosti i hrskavosti, ove krumpiriće potrebno je ispeći na vrlo visokoj temperaturi te im dodati pileći temeljac i začine.
Ogulite i operite krumpire te ih narežite na malo deblje ploške. Premažite ih maslacem i mješavinom začina od timijana, ružmarina, soli i papra.
Pećnicu ugrijte na najjače i ubacite krumpiriće poslagane na pleh da ispeku barem 30 minuta. Na pola pečenja ih okrenite. Svakako pazite da koristite duboki pleh za pečenje, koji je metalan, a ne staklen. Naime, u staklenim zdjelama krumpir se znatno teže zapeče!
Nakon 30 minuta ulijte pileći temeljac i malo nasjeckanog češnjaka kako bi se zapečeni, hrskavi krumpirići proželi aromatičnom tekućinom i postali sočni iznutra. Pecite ih dodatnih 15 minuta dok ne upiju svu juhu.