Studenti Kulinarskog instituta Kul In od 7. siječnja nastavili su svoj studij na talijanskoj akademiji Alma la Scuola Internazionale di Cucina Italiana
U programu koji je Kulinarski institut osmislio u suradnji s Almom, studenti će svoje obrazovanje za profesionalnog kuhara talijanske kuhinje nastaviti uz vrhunski tim talijanskih i europskih chefova. Međunarodnom iskustvu studiranja pridonose i strani studenti koji su također dio joint programa. Kul Inovi studenti tako nastavu pohađaju sa studentima iz Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Južnoafričke Republike i Dominikanske Republike.
Praktičan dio nastave studenti počinju osnovama kao što su organizacija kuhinje, tehnike rezanja i obrađivanja namirnica, pripremanje raznih vrsta tjestenina, mesa, ribe, morskih plodova itd. U sklopu predmeta Enologije ili vinarstva uči se o tradicionalnim talijanskim sortama, mikroklimatskim uvjetima koji utječu na okus vina, zatim pravilne tehnike kušanja i ocjenjivanja kvalitete vina te uparivanje hrane s vinom. Kompletno iskustvo studiranja u Italiji nadopunjeno je i brojnim izletima