Osim što je jako ukusno i možete ga uvijek jednostavno ponijeti sa sobom, ovo voće donosi vašem zdravlju niz prednosti
Duže ste siti
Jabuke obiluju vlaknima te zahtijevaju duže žvakanje tijekom kojega vaše tijelo ima vremena registrirati sitost prije nego pojedete previše. Dakle, uz jabuku ćete postići učinak suprotan grickanju slastica, koje daju trenutnu dozu energije, a nakon toga ste ubrzo opet gladni.
Olakšavaju disanje
Djeca žena koje su jele jabuke tijekom trudnoće bila su manje sklona soptanju i razvoju astme do dobi od pet godina, pokazali su rezultati nedavnog britanskog istraživanja.
Kolesterol pod kontrolom
Zahvaljujući pektinu i polifenolima jabuka drži kolesterol od kontrolom, a njezina kora sadrži dva do šest puta više antioksidansa od 'mesa'.
Antikancerogeno djelovanje
Osobe koje jedu više od jedne jabuke dnevno imaju manji rizik od obolijevanja od nekoliko vrsta raka – jajnika, dojke, prostate, debelog crijeva, jednjaka – i to za devet do 42 posto, otkrili su talijanski stručnjaci.
Pametniji nakon jabuke!
Jabuke potiče proizvodnju acetilkolina u organizmu, kemikalije koja prenosi impulse između živčanih stanica te tako održava mozak aktivnim, jača pamćenje i potencijalno odgađa nastup Alzheimerove bolesti, potvrdili su rezultati studije sveučilišta Massachusetts.
Više o ovoj temi možete pročitati na rdinacija.hr.