JELOVNIK IZ SNOVA

Fantastičan uspjeh chefa Toma Gretića

05.05.2015 u 11:05

Bionic
Reading

Kuhar Tomislav Gretić će ovaj mjesec provesti u jednom od najprestižnijih svjetskih restorana, Ikarusu, a on se nalazi u sklopu Hangara-7 u Salzburgu

Hrvatska je dobila svog prvog kuhara koji će spravljati jela u restoranu Ikarus u sklopu Hangara-7 u Salzburgu.

Gretić će u Salzburgu biti jedan od 12 kuhara koji godišnje provode mjesec dana u Ikarusu te će pokazati što zna svojim degustacijskim menijima. Toma Gretića je na gostovanje u svom restoranu pozvao vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz.

Na meniju Tomislava Gretića za sada se nalaze škampi s rotkvama i rajčicama, Jakobove kapice s cvjetačom i hrenom, rižoto od sipe sa slaninom, krvavice s porilukom i senfom, puževi s crnim češnjakom i tapiokom te riba plosnatica s kaduljom i njokima.

'Kad Tomislav Gretić stvara svoju čaroliju u restoranu Wine Vault u luksuznom rovinjskom hotelu Monte Mulini, najbolji sastojci stapaju se s finim vinima u pravu simfoniju osjetila. Svojim jelima Gretić gostima također nudi uvid u svoje misli i osjećaje', samo je dio teksta kojim restoran Ikarus predstavlja Tomislava Gretića njegovim budućim gostima.