Kombinacija gambera, palenete i povrća i najveće sladokusce oborit će s nogu. Ljubitelji morskih plodova sigurno neće moći odoljeti, a čak i oni koji više vole meso, teško će se oduprijeti
Potrebni sastojci:
100 g instant palente
Nekoliko tankih kriški pancete
2 velike žlice limunovog soka
1 žlica škrobnog brašna
250 gr gambera
1 žlica maslinova ulja
1 mala glavica luka
1 režanj češnjaka
100 ml pilećeg temeljca
1 mala tikvica
1 velika žlica svježih listova kadulje
malo Vegete
malo papra
Priprema:
Skuhajte palentu prema uputi na pakiranju. Pripremite protvan i dva komada papira za pečenje. Istresite kuhanu palentu na protvan, prekrijte drugim komadom papira i stanjite valjkom. Ohlađeno izrežite na krugove, kocke ili oblike po želji.
Izdinstajte luk i češnjak na ulju i kada požuti dodajte gambere. Podlijte temeljcem i pirjajte dok se tekućina ne reducira.
U posebnoj posudi pomiješajte limunov sok i brašno, dodajte u umak zajedno sa sitno nasjeckanim listićima kadulje i paprom te kuhajte uz miješanje jednu do dvije minute dok se malo ne zgusne.
Na grill tavi prepržite palentu, pancetu i tikvicu izrezanu na kriške.
Složite na tanjur krugove palente, prelijte umakom i na vrh stavite pancetu. Odmah poslužite.
Recept za gambere na posteljici od palente poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina.
255658,255900,255631,252888
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala