Ljudi koji između glavnih obroka konzumiraju grickalice zdravije se hrane od onih koji se drže samo glavnih obroka, otkriva najnovije istraživanje
Ljudi koji češće konzumiraju hranu, odnosno oni koji pomalo grickaju i između glavnih obroka, unose u organizam više voća,
cjelovitih žitarica i mlijeka. Usto, kod njih su zabilježene i niže razine natrija, otkriva najnovije istraživanje čiji su rezultati objavljeni u Journal of the American Dietetic Association.
'Rašireno je vjerovanje da grickalice između obroka ne mogu biti dio zdrave prehrane, ali to očito nije točno', istaknula je Claire A. Zizza, profesorica nutricionizma na sveučilištu Auburn u Alabami.
Kako je otkrilo istraživanje, čovjek koji konzumira međuobroke zdravije se hrani. 'Nije riječ o znatno zdravijoj prehrani, ali ipak je zdravija, a i to se računa', pojasnila je Claire A. Zizza. Ipak, uočeno je da oni koji vole grickalice ne unose dovoljno povrća u organizam.
'Povrće je iznimno važan element zdrave prehrane. Iako se oni koji češće jedu, odnosno konzumiraju grickalice u međuobrocima, zdravije hrane, ipak ni kod njih stupanj zdrave prehrane nije zadovoljavajući. To je nešto na čemu očito svi moramo raditi', naglasila je Claire A. Zizza.