Senviči su savršeno jelo. Tako jednostavan koncept, a toliko širok pojam da ne postoji osoba na svijetu koja ne voli barem jednu vrstu sendviča. I mi ih volimo; otkrivati nove recepte, isprobavati ih i naravno, kušati rezultat. Zato smo odlučili uzeti dvije salame koje skoro svatko koristi u svojim sendvičima i napraviti mali zaokret u klasičnim receptima. Ovo su rezultati:
Pumpkin ciabatta tuna
Sastojci:
- ciabatta s bučinim sjemenkama
- konzerva tune, po mogućnosti u maslinovom ulju
- 4,5 cherry rajčica
- rukola, količina po želji
- 2 žličice kapara
- prstohvat soli i papra
- 2 jaja
Priprema:
Skuhajte dva jaja i pustite da se ohlade. Prerežite ciabattu te stavite komadiće tune kao bazu. Na to dodajte kapare, rukolu te prerezane cherry rajčice. Kad se jaja ohlade, razrežite ih na ravne ploške te dodajte u sendvič.
Pink pesto padana
Sastojci:
- 10 dag salame Posebna Gavrilović
- prstohvat suhog ružmarina
- malo soli i papra
- 4 kriške bijelog kruha
- 2 žlice pesta
- 2 kriške rajčice
- 20 grama ribanog Grana Padana
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- 4-5 cherry rajčice
Priprema:
Kruh narežite na dvije jednake kriške. Sendvič počnite pripremati tako da dno premažete s malo pesta. Po njemu rasporedite ploške šunke. Zatim dodajte dvije kriške rajčice, malo soli te malo papra. Kako bi sendvič bio još sočniji, dodajte ostatak pesta te prstohvat ružmarina. Za kraj stavite još cherry rajčice narezane na pola te pospite sve naribanim sirom Grana Padano.
Croque monsieur
Sastojci:
- 10 dag salame Posebna Gavrilović
- 10 dag sira Gauda
- 20 grama bešamel umaka
- 20 grama ribanog sira po izboru
- 10 grama maslaca
- 4 kriške kruha za tost
Priprema:
Tostirate kruh, namažete ga slojem maslaca, stavite šunku i sir kao nadjev, preklopite drugom kriškom kruha i tako dvaput. Za kraj prelijte bešamel umakom te ribanim sirom i stavite u pećnicu na nekoliko minuta na 180 stupnjeva.
Honey Paris baguette
Sastojci:
- pola baguettea
- 10 dag salame Pariška Gavrilović
- 200 grama mozzarele
- 4-6 listova zelene salate
- 3-4 kriške rajčice
- pola avokada
Umak:
- 3/4 žlice majoneze
- žlica senfa
- 3 žličice meda
- 2 žličice svježe iscijeđenog limuna
- sol i papar
Priprema:
Prerežite baguette te namažite namazom od avokada. Zatim poredajte ostale sastojke počevši od salame, pa salatu, potom mozzarelu te kriške rajčice. Nakon toga napravite umak na način da pomiješate navedene sastojke te ga stavite na sendvič.
Whole Grain Brie
Sastojci:
- 2 kriške kruha s cjelovitim zrnom
- 10 dag salame Pariška Gavrilović
- 4 kriške sira Brie
- rukola, količina po želji
- namazni sir ABC
- 4,5 maslina
- crvena paprika
Priprema:
Narežite dvije kriške kruha cjelovitog zrna i namažite namaznim sirom. Poredajte salamu, zatim rukolu. Preko rukole stavite sir Brie - na taj način vam rukola neće ispadati iz sendviča. Zatim narežite masline i priložite ih, kao i svježu crvenu papriku na trakice, te ju dodajte zadnju svom sendviču.
Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Gavrilovićem te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.