UVIJEK SKLADNO DOTJERANA

Izgleda božanstveno: Jadranka Đokić zablistala na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu

15.08.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Naša istaknuta filmska, kazališna i televizijska glumica Jadranka Đokić redovito briljira kada su u pitanju modni odabiri. Za svaku prigodu sjajno je dotjerana, a na otvaranje ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala stigla je u božanstvenoj haljini

Kako je i najavljeno, u petak je svjetskom premijerom novog filma bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice, ‘Koncentriši se baba’, otvoren 26. Sarajevo Film Festival. Dio članova filmske ekipe, uoči projekcije, simbolično se fotografirao na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta BiH, a pažnju je ukrala naša poznata glumica Jadranka Đokić koja igra u spomenutom filmu.

Zgodna glumica zablistala je u romantičnoj haljini pastelnih boja koje su se prelijevale jedna preko druge. Dugim krojem Đokić je postigla željenu eleganciju koja se traži na crvenom tepihu, a otvorenim leđima prezentirala je dozu seksepila.

Kako se doznaje, viđena haljina na Jadranki Đokić djelo je domaće dizajnerice Mirne Mihoković.

Osim što igra jednu od glavih uloga u navedenom fimu, Jadranka Đokić je i članica žirija Natjecateljskog programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala uz redatelja i scenaristu Michela Hazanaviciusa (predsjednik žirija), umjetničkog direktora Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Carla Chatriana, redatelja Srdana Golubovića te rukovoditeljicu Industry odjela i edukacije MoreliaFilm Festivala Andreu Stavenhagen.

'Pred nama je neobično izdanje Sarajevo Film Festivala zbog pandemije COVID-19 i njenih efekata, koji su protresli naše živote na način nezamisliv još početkom ove godine. Još jednom se pokazalo da je kultura, upravo u trenucima krize, najranjivija kada je riječ o njezinoj proizvodnji, ali i najznačajnija kada je u pitanju održavanje temeljnih društvenih vrijednosti. I opet, to ne vrijedi samo lokalno. Upravo u trenucima dok se presijecaju veze i podižu barijere između ljudi i zemalja, kultura mora ostati jedna od ključnih poveznica u globalnim okvirima. Krizu smo iskoristili i da uvedemo novine u pojedine segmente festivala. To se najviše vidi u načinu na koji publika može pratiti ovogodišnji festival. Na našoj ondemand.sff.ba platformi mogu se pratiti pažljivo birani filmovi, ali i drugi festivalski sadržaji, kao što su razgovori s autorima, program masterclass i drugi susreti, što pravi razliku između standardnih VOD platformi i jednog pravog filmskog festivala, naglasio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

  • +9
26. Sarajevo Film Festival Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ceremoniju otvorenja vodila je bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, čime je nastavljena tradicija da Sarajevo Film Festival otvaraju mladi i perspektivni bosanskohercegovački glumci i glumice.