Lako se kombiniraju

Jakne koje obožavamo nose apsolutno svi

19.03.2017 u 09:14

  • +11

Poznati u jaknama od tvida

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Poznata Chanelova jaknica od tvida, otkad se pojavila davne 1925. godine, osvojila je srca mnogih fashionistica te je nezaobilazan dio svake Chanelove kolekcije, a danas se može pronaći i u lancima ulične mode po daleko pristupačnijim cijenama. Zavirite u naše galerije i otkrijte gdje pronaći idealnu jaknu od tvida te kako poznate dame nose ovaj vječni odjevni komad

Bezvremenska jaknica od tvida izbor je kojim nikada nećete pogriješiti, s obzirom na to da dozvoljava kombiniranje s raznim stilovima odjeće. Ovaj klasičan komad spoj je ženstvenosti i sofisticiranosti, a njegovu popularnost možemo zahvaliti neponovljivoj Coco Chanel koja ga je predstavila svijetu 1925. godine.

Ova modna revolucionarka željela je prikazati žene izvan tadašnjih konzervativnih okvira te je inspirirana muškim sakoima odlučila kreirati jedan od njih za dame. Nakon kostima od džerseja, koji se tada koristio isključivo za proizvodnju muškog donjeg rublja, Coco Chanel je osmislila slavni sako od tvida koji je sve do danas nezaobilazni dio Chanelovih kolekcija.

Jaknicu od tvida nalik vesti zavoljele su mnoge poznate dame, pa je tako ovaj komad nadišao kraljevske dvore te ga danas podjednako nose i plemkinje i fashionistice. Ovisno o tome kombinira li se jakna od tvida s trapericama, kožnim hlačama ili suknjama, outfiti mogu poprimiti posve drugačije modne pravce, zbog čega se može nositi u svakoj prilici.

Ako još uvijek ne posjedujete jaknu od tvida, onda je pravo vrijeme da si je priuštite. Osim što je idealna za zimu i prijelazna razdoblja, u dućanima se može pronaći niz varijanti, ovisno o tome želite li da tvid bude grublji ili glađi, jednobojan ili prošaran te želite li klasični ili casual model.

Za inspiraciju o tome kako kombinirati jaknu od tvida zavirite u našu galeriju poznatih dama koje znaju kako nositi ovaj vječni klasik, a za odabir savršene jakne od tvida zavirite u galeriju ispod.

  • +4
Jakne od tvida Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo