Tiramisu je jedan od najpopularnijih talijanskih deserata, a po mnogima i najukusniji. Ako maštate o ukusnom i brzom desertu, ovaj će vas jednostavni recept oduševiti. Ova brza verzija tiramisua uspjet će i onima koji nisu pretjerano vješti s pripremom slastica
Za pripremu ovog deserta potrebno vam je svega 10 minuta vremena ukoliko prethodno pripremite sve namirnice. Obećajemo, mjerili smo! A tek ukus... oduševit će vas!
Sastojci:
- 5 žličica instant kave
- 250 g tople vode (+ 2 žlice vode za kremu)
- 4 žlice ruma
- 500 g slatkog vrhnja
- 250 g šećera u prahu
- 600 g kiselog vrhnja (možete staviti i mascarpone)
- 315 g piškota (40-42 komada)
- Nescafe kakao u prahu za dekoraciju
Priprema:
1. U manju posudicu dodajte 1 žličicu instant kave, a u drugu veću posudu 4 žličice instant kave. U manju posudu dodajte 2 žlice tople vode. Promiješajte da se zrnca otope. U veću posudu ulijte 250 g vode. Promiješajte da se zrnca otope.
2. U veliku posudu koja će vam služiti za namakanje piškota dodajte 2 žlice ruma i promiješajte.
3. U veliku plastičnu posudu ulijte slatko vrhnje. Umutite mikserom da se malo zgusne. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati na jačoj brzini dok ne dobijete šlag. Dodajte kiselo vrhnje i kratko umiješajte mikserom.
4. U kremu dodajte otopljenu smjesu kave i vode (iz manje zdjelice) i 2 žlice ruma. Ponovno kratko izmiksajte da se sve sjedini.
5. Namočite svaki piškot u tekućinu s kavom koju ste prethodno pripremili te ih posložite u posudu za kolače. Rasporedite ih tako da prekriju dno posude.
6. Nanesite polovicu kreme na piškote i ravnomjerno je rasporedite i zagladite.
7. Ponovite postupak s piškotima. Umočite svaki u tekućinu s kavom i poredajte ih tako da prekrijete svaki dio kreme.
8. Premažite piškote ostatkom kreme i zagladite.
9. Ostavite tiramisu u hladnjaku minimalno 6 sati da se stisne. Prije posluživanja posipajte kakaom u prahu.