Ako vam palenta završi prepuna grudica, pregusta ili prerijetka, na ovaj način uvijek ćete je savršeno pripremiti
Palenta ide uz mnoga jela, a ukusna je i s mlijekom ili jogurtom za doručak. Možete je i peći u pećnici i dobiti odličan zdrav prilog. Niste sigurni gdje griješite u pripremi? Probajte skuhati palentu prema receptu Judy Rodgers koja je je svoju tajnu otkrila Huffington Postu
Sastojci:
5 čaša vode
1 čaša palente
2 režnja češnjaka
1 i pol žličica soli
2 žlice maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
Priprema
Vodu, usitnjeni češnjak i sol stavite u veliki lonac s debelim dnom dok ne zakipi, a zatim polako uspite palentu i miješajte cijelo vrijeme. Malo smanjite vatru, toliko da palenta lagano ključa, poput lave. Zatim je kuhajte oko 45 minuta povremeno miješajući. Ako se tijekom kuhanja palenta počne lijepiti za dno lonca, ulijte malo vode i dobro promiješajte.
Pred kraj kuhanja umiješajte maslac. A sada će se odvijati najvažniji dio pripreme.
Izrežite papir za pečenje i pritisnite na vrh palente te poklopite. Lonac s palentom stavite u veći lonac s malo vode kao da pripremate jelo na pari i pustite da voda lagano zakipi. Ostavite da palenta tako stoji 30 minuta. Tako će zrnca upiti svu masnoću iz maslaca te biti kremasta i mekana. Na kraju još umiješajte dvije žlice kiselog vrhnja i servirajte dok je toplo.