Tko ne voli čokoladu, može slobodno preskočiti ovaj članak. Na svu sreću, takvih nema! U potrazi za savršenim čokoladnim tortama naišli smo na ovaj jednostavan recept koji će s lakoćom svladati i početnici u kuhinji. Jedan je to od onih 'smuti pa prospi' recepata oko kojih nema puno muke. Osim biskvita koji je brzo gotov, sastoji se i od dvije čokoladne kreme dobivene od istih sastojaka. Može li lakše od toga?
Čokoladna torta
Sastojci
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 70 g kakaa
- 16 g praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 100 ml vruće kave
- 700 ml vrhnja za šlag
- 600 g čokolade
- 300 g Nutelle
Priprema
1. U posudi pomiješajte brašno, kakao, šećer, ulje, prašak za pecivo i jaja.
2. Dodajte 200 ml mlijeka (50 ml ostavite za kasnije) i vruću kavu i ponovno sve dobro promiješajte.
3. Zatim uzmite mikser i miksajte kako biste razbili grudice.
4. Smjesu izlijte u kalup pa pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.
5. U loncu zagrijte vrhnje za šlag pa dodajte komadiće čokolade. Miješajte na vatri dok se čokolada potpuno ne otopi.
6. U čokoladnu glazuru potom dodajte Nutellu i sve dobro promiješajte.
7. Biskvit navlažite ostatkom mlijeka.
8. Čokoladnu glazuru prepolovite. Jednu polovicu miksajte dok ne dobijete finu kremu pa njome premažite biskvit.
9. Na samom kraju dodajte drugi dio čokoladne glazure. Zagladite nožem i pustite da se hladi minimalno osam sati u hladnjaku.
10. Tortu prije posluživanja posipajte ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
U slast!