Počinje sezona jagoda pa je idealno vrijeme da isprobate još jedan recept u kojem će dominirati to najsočnije proljetno voće. Ovaj jednostavan recept s biskvitom od jogurta ne zahtijeva dugotrajne pripreme, a jako je ukusan
Potrebni sastojci (za 4 osobe)
125 g glatkog brašna
20 g škrobnog brašna
1 žličica praška za pecivo
2 vanilin šećera
100 g šećera
4 jaja
20 g maslaca
200 ml mlijeka
150 ml jogurta
350 g jagoda
1 žlica ruma
šećer u prahu za posipanje
maslac za kalup
Priprema
U veću posudu stavite brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer i jaja. Dobro izmiješajte električnom miješalicom da dobijete gustu glatku smjesu.
Dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, jogurt, rum i dobro izmiješajte.
Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (18 x 30 cm) koju ste dobro premazali maslacem. Dodajte popola prerezane jagode i pecite oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi. Pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.
Više recepata možete pronaći na www.dobartek.spar.hr