U potrazi ste za jednostavnim i brzim čokoladnim kolačem koji će zadovoljiti nepca svih ukućana i spasiti vas kada dobijete naglu želju za slatkim? Vaša potraga ovdje završava
Na misiji smo da vam ovaj boravak u izolaciji učinimo što slađim. Doslovno. U bespućima interneta pronašli smo ovaj brz recept za čokoladni kruh s čokoladno-mliječnim namazom koji će vam izmamiti osmijeh na lice. Ovaj je kolač vrlo sličan američkom banana-kruhu, no umjesto banana dodat ćete namaz poput Nutelle, Linolade, Eurocrema i slično.
Recept smo pronašli na Instagramu putoholičarke Christy Wang koja nas je uvjerila u to koliko je ovaj recept jednostavan. Najteži dio je čekanje da se kolač ispeče za što je potrebno između 45 i 60 minuta.
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 3/4 šalice šećera
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/3 šalice ulja
- 1 šalica grčkog jogurta
- 1/3 šalice čokoladno-mliječnog namaza (Nutella/Linolada/Eurocrem)
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Duguljasti kalup za kolače premažite uljem.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer, ekstrakt vanilije, ulje i grčki jogurt. Trebate dobiti glatku smjesu.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke - brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
4. Suhu smjesu ulijte u mokru smjesu i dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
5. Pola smjese izlijte u drugu zdjelu i dodajte čokoladno-mliječni namaz.
6. Žlicom rasporedite svijetlu i tamnu smjesu po kalupu. Nožem prođite po smjesi kako bi se smjesa slljubila te kako biste dobili prošarani izgled.
7. Pecite otprilike 45 minuta do sat vremena. Čačkalicom probajte je li kolač pečen.
Prije nego kolač izvadite iz kalupa, pustite ga da se ohladi otprilike 15 minuta. U slast!