Raspucanci su u posljednje vrijeme najpopularniji božićni kolačići, a Vedran i Mihaela iz Studija Kotluša otkrili su nam kako ih razigrati i napraviti najšareniju verziju koja će razveseliti družinu za vašim stolom
Kolačići poput raspucanaca su must-have svakog blagdanskog stola, a svojim simpatičnim izgledom postali su jedna od omiljenih slastica božićne sezone. Na Samsungovoj radionici u Studiju Kotluša isprobali smo četiri verzije popularnih kolačića - s kakaom, prahom cikle, koricom limuna i popularnim zelenim matcha prahom.
Šareni keksići sjajno će razigrati vaše blagdanske stolove, a priprema vam neće oduzeti puno vremena!
Sastojci
- 100 g šećera
- 190 g glatkog brašna
- 2 žličice matcha praha/praha cikle/kakao praha/korica limuna
- žličica praška za pecivo
- 60 g maslaca (otopljenog)
- 2 jaja
- kristal šećer
- šećer u prahu
Priprema
1. Dodajte brašno, šećer, matcha prah i prašak za pecivo u zdjelu te sjedinite.
2. Potom dodajte otopljeni maslac i jaja, dobro promiješajte i oblikujte kuglice veličine oraha. Stavite u zamrzivač na barem 30 minuta, a idealno sat vremena.
3. Stavite pećnicu da se zagrijava na 180 stupnjeva, a u to vrijeme izvadite kuglice iz zamrzivača pa svaku uvaljajte u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.
4. Stavite kuglice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 15-ak minuta.