Kada bismo morali odabrat jelo koje je zahtijeva malo pripreme, kratku termičku obradu te nudi savršen spoj okusa i začina, wok bi zasigurno bio pri samom vrhu ljestvice. Varijacije i kombinacije doista su brojne, a ovaj recept lako bi mogao postati jedan od vaših omiljenih
Wok, zbog zaobljenog oblika i visokih, zakrivljenih stjenki, omogućuje vam da se svi sastojci tijekom termičke obrade dobro promiješaju, a sprečavaju da se sastojci prepeku. Na taj način povrće dobiva hrskavu teksturu, pečeno izvana, a sočno iznutra. S ovom kombinacijom sastojaka u tren oka imat ćete sjajan i iznimno ukusan obrok na stolu.
Potrebni sastojci:
- 400 g riže dugog zrna
- 300 g piletine narezana na trakice
- 1 crvena paprika
- 1 luk
- 4 žlice soja sosa
- 1 žličica ljutog umaka (na primjer Sriracha)
- Malo sezamovog ulja
- Svježi peršin
- Sol
- Bijeli papar
Priprema:
Rižu stavite u cjedilo i isperite je pod mlazom vode iz slavine.
U lonac stavite duplo više vode od riže, malo posolite i dodajte rižu. Kada voda počne ključati, promiješajte sadržaj i smanjite vatru na lagano.
Stavite poklopac, kuhajte narednih 15 minuta i nakon toga ostavite da odstoji 5 minuta poklopljeno.
Ogulite luk i nasjeckajte ga. Operite, osušite i narežite crvenu papriku na trakice.
Začinite piletinu nasjeckanu na trakice.
U wok stavite malo sezamovog ulja i par minuta pirjajte luk i crvenu papriku.
Dodajte piletinu i sve zajedno pirjajte dok meso ne porumeni.
Dodajte kuhanu rižu, soja umak i malo ljutog umaka te sve dobro promiješajte.
Poslužite s malo nasjeckanog peršina posutog po vrhu.