Ljubiteljima kuhanja i isprobavanja novih recepata ovaj će sigurno dobro doći – brz je, lagan i ukusan. Vrijeme je za pravu domaću majonezu gotovu u tren oka
šalica suncokretovog ulja (250 ml)
prstohvat soli
2 žlice jabučnog octa
žličica senfa
2 žumanjka
2 žličice limunovog soka
Priprema:
Uzmite dva jaja pa odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke stavite u veću posudu za miksanje. U posudu sa žumanjcima dodajte dvije žličice limunovog soka. Nakon toga dodajte žličicu senfa i dvije žličice jabučnog octa te prstohvat soli.
Potom sve sastojke dobro izmiksajte. Smanjite brzinu miksera na najslabiju i polako ulijevajte suncokretovo ulje. Miksajte, a po potrebi dodajte još malo limunovog soka ili jabučnog octa. Još malo miksajte, sve dok smjesa ne postane glatka i konzistentna, a nakon toga malo je ohladite u hladnjaku i poslužite.
Svoje omiljene recepte od jesenskih namirnica svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala