Teško je pronaći onoga tko ne voli finu i ukusnu pizzu, a njezina je prednost ta da na tijesto možete staviti sve svoje omiljene sastojke. Ako još niste probali, vrijeme je da pokušate napraviti domaću pizzu, a za to će vam trebati i dobar recept za tijesto
1 i ¼ šalice tople vode
3 šalice brašna
1 paketić suhoga kvasca
1 i ½ žlica šećera
1 žlica maslinova ulja
2 žličice soli
Priprema
U posudu za miksanje ulijte toplu vodu. Dodajte šećer i lagano promiješajte dok se šećer ne otopi.
U vodi sa šećerom dodajte kvasac. Smjesu ostavite da odstoji pet minuta kako bi se kvasac dignuo. Kada smjesa naraste, dodajte mješavinu brašna i soli.
Mikserom miksajte na najmanjoj brzini otprilike dvije minute. Nakon toga pojačajte na srednju brzinu i miksajte još kojih šest minuta. Dok miksate tijesto, dodajte žlicu maslinova ulja.
Uzmite posebnu zdjelu, uspite maslinovo ulje tako da prekrije dno. Tijesto oblikovano u kuglu stavite u tu zdjelu i dobro ga uvaljate u maslinovo ulje. Tijesto pokrijte i ostavite da odstoji 30-45 minuta.
Za to vrijeme tijesto bi trebalo narasti za duplo i ne bi se smjelo lijepiti. Izvadite tijesto iz zdjele, oblikujte ga u željeni oblik i ostavite da odstoji još kojih 30 minuta.
Nakon toga na njega stavite namirnice koje želite i pecite na 220 stupnjeva 10 do 15 minuta.