ljetne vrućine

Kako spriječiti toplotni udar kod pasa: Ovo je pet učinkovitih metoda

18.07.2024 u 22:51

Bionic
Reading

Održavanje vašeg psa rashlađenim tijekom ljetnih mjeseci ključno je za njegovo zdravlje. Slijedeći ovih pet jednostavnih savjeta možete pomoći svom ljubimcu da se osjeća dobro čak i za trajanja ovih nesnosnih vrućina

Ove previsoke temperature škode i nama, ali i našim psićima. Visoke temperature mogu biti izuzetno neugodne za pse zbog njihove guste dlake te ograničene sposobnosti znojenja, zbog čega su psi i podložni toplotnim udarima. Kako bi vaš ljubimac ostao sretan i zdrav, važno je poduzeti određene korake za rashlađivanje tijekom toplih dana.

Kako vaš psić ne bi patio tijekom vrućina, pokušajte mu olakšati slijedeći ove jednostavne savjete.

1. Osigurajte dovoljno svježe vode

Prva i najvažnija stvar je osigurati da vaš pas uvijek ima pristup svježoj, hladnoj vodi. Redovito provjeravajte zdjelicu s vodom i mijenjajte je nekoliko puta dnevno kako bi bila hladna i svježa. U vodu možete staviti i kockice leda kako bi duže ostala hladna.

Dobro bi bilo i da postavite više zdjelica s vodom na različita mjesta u kući, ali i u dvorištu. I, ne tjerajte mace koje se dođu napiti iz zdjelice iz vašeg dvorišta. I njima je vruće!

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

2. Pronađite hladovinu

Kad ste vani, pazite da vaš pas ima pristup hladu. Držite se podalje od direktnog sunca, pogotovo tijekom najtoplijeg dijela dana. Ako nemate prirodne hladovine u dvorištu, možete postaviti suncobrane, tende ili koristiti prijenosne šatore. Kada ste u kući spustite rolete kako bi se prostorije vašeg doma manje zagrijavale.

3. Koristite mokre ručnike ili rashladne prostirke

Vlažni ručnici ili rashladne prostirke mogu biti od velike pomoći. Namočite ručnik hladnom vodom, iscijedite višak i stavite ga na pod gdje pas voli ležati. U specijaliziranim trgovinama postoje i posebne rashladne prostirke koje zadržavaju hladnoću i pružaju dugotrajno olakšanje psićima.

4. Nikada ne ostavljajte psa samog u automobilu

Automobili se u nekoliko minuta pretvore u opasne toplinske komore. Nažalost, otvoreni prozori ne pružaju dovoljnu izmjenu topline iznad određene temperature.

Čak i kada trebate na nekoliko minuta 'skoknuti' do dućana, ostaviti psa u automobilu nikad ne bi trebala biti opcija.

5. Ograničite fizičku aktivnost

Tijekom vrućih dana, važno je smanjiti fizičku aktivnost vašeg psa.

Duge šetnje i intenzivne igre obavite ujutro ili navečer kada je temperatura niža, a tijekom šetnji tijekom najtoplijih sati dana budite oprezni s površinama poput asfalta koje mogu biti vruće i opeći šapice vašeg psa.

Izbjegavajte vježbanje tijekom najtoplijih sati dana budite oprezni s površinama poput asfalta koje mogu biti vruće i opeći šapice vašeg psa. Umjesto toga, razmislite o kratkim šetnjama u hladovini i igranju u zatvorenim prostorima.

NEĆE, PA NEĆE

Tvrdoglavi Nelson: Novi član obitelji zadaje prave muke Clooneyjevima

Pogledaj galeriju